Kolmistaan

Tosi tärkeitä asioita ruuasta

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mulle ruoka on henki ja elämä.

Kun syö ja ostaa ruokaa, sitä kuvittelee, että kaikilla on samat mieltymykset. Mutta ei ole. Jotkut oikeasti laittaa juuston leivälle päällimäiseksi. (HUHHUH)

 

Mua  kiinnostaa  ihmisten syöminen kauheasti, joten tein tällaisen ruokapainotteisen blogihaasteen. Hypätkää mukaan ja kertokaa omat valintanne.

 

 1. Leivän alu- vai yläpuoli? Aina alapuoli.
 2. Kevytjuusto- vai normi? Normi.
 3. Pizza ananaksella vai ilman? Riippuu pitsasta. Mutta kinkku-homejuuston kanssa kuuluu ananas.
 4. Maito vai korvaava ”maito”? Ihan aito lehmänmaito. Ei rasvaton tai ykkönen. Koskaan. Kaurakin hyvin harvoin. Ehkä silloin, kun haluan leikkiä kahvilassa tiedostavaa.
 5. Hedelmäkarkit vai salmiakki? Salmiakki, vaikka ei sekään mikään lemppari ole.
 6. Jäätelö vai leivonnaiset? Aina leivonnaiset. Ostin lapsenakin karkkipäivärahoilla kermatäytteiden munkin. Jäätelö ei ole mulle mitään.
 7. Hernekeitto vai maksalaatikko? Ainoat einekset, joita meille oikeastaan ostetaan. Tosin mä olen ainoa, joka syö maksalaatikkoa. Näistä kahdesta valitsen maksalaatikon rusinoilla. Päälle voikönttejä ja puolukkahilloa. Nom,nom. Mun mielestä ”aito” hernekeitto on parempi kuin eines. Mutta aito maksalaatikko pahempi kuin eines. Maistuu katsokaas jo liikaa maksalle.
 8. Ravintola- vai kotiruoka? Kotiruoka.
 9. Kokkaaminen vai leipominen? Leipominen, koska mies on parempi kokki, niin ei tule enää juuri laitettua ruokaa.
 10. Aina (jää)kaapissa. Voi, oliiviöljy, kananmunat, maito, jauhot, juusto, kuivahiiva, suola, sokeri ja tomaatit. Cokis, Vichy, olut ja suklaa.
 11. Lempikasvis. Tomaatti.
 12. Inhokkikasvis. Kiinankaali, jos se ei ole tyyliin wokissa.
 13. Lempihedelmä. Kiwi, passion ja granaattiomena.
 14. Inhokkihedelmä. Passionhedelmän huitulat. Tietäjät tietää. Öllöä!
 15. Lempiruoka. Bernaise, medium-sisäfilepihvi ja jotkut hyvät potut. Esim omatekoiset röstit.
 16. Jos vettä ei lasketa, lempijuoma. Kahvi. Mutta myös Cokis ja punaviini.
 17. Lempimauste. Mustapippuri. Olen mustapippurihullu. Tosin suola on myös ehdoton. Inhoan suolatonta ruokaa yli kaiken.
 18. Paras ateria. Kokonaisuudessa meidän kihlajaisillan ateria Hampurissa uutena vuotena 2017. (Tai siis vuoden 2016 puolella vielä ravintolassa oltiin). Illallinen kesti 6 tuntia, maksoi Saksan mittapuulla aivan järkyttävästi (Saksassa ruoka ja kaikki muukin on megahalpaa) ja oli aivan täydellinen ympäristön, tunnelman, seuran ja makujen puolesta. Elämäni parhaita iltoja!
 19. Karmein ruokakokemus. Mä en syönyt punaista lihaa (enkä oikeastaan kanaakaan) muuten kuin jauhelihana jossakin makaronilaatikossa ennen kuin täytin parikymmentä vuotta. Mä aloin aina lapsena lihaa syödessä miettiä sitä eläintä elossa, enkä vaan saanut sitten ruokaa alas. Kauheimmat ruokakokemukset oli, kun koulussa oli pakko syödä jotain jännelihaa. Edelleenkin olen tosi, tosi tarkka sen suhteen, millaista lihaa syön. Jos tulee yksikin ällö kohta, jää mun ruokailu siihen.
 20. Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta. Ankka ja maksa maksana. Rapujakaan en ole tainnut itse ostaa.
 21. Peruslounas. Nykyisin joku suklaa ja 5 kuppia kahvia. Mutta normitilassa (eli kun ehdin syödä tai olen työelämässä) salaatti tai sushi on aika perussetti. Joskus myös hampparit tai seisovan pöydän safkat.
 22. Woltin top 3. Guru`s Kitchen, Pancho Villan ruishamppari ja Maka Sushi.
 23. Bravuuri keittiössä. Perunarieskat, Peggyn ohjeella Igorin kana ja granola.
 24. Keittiömoka. Poltin tässä reilu kuukausi sitten espanjalaisen munakkaan niin pahasti pohjaan, että pannu meni pilalle ja koko koti oli aivan savussa.
 25. Random-aatos ruuasta. Kun kaksi taaperoa syö itse viidesti vuorokaudessa, voi löytää liiskaantunutta ruokaa mistä vaan, vaikka kuinka puunaisi lattiaa 24/7.

 

Tampere-aiheinen lisäosio (johon voit vastata oman kotipaikkasi mukaan):

Sitko, Luca vai Napoli (kun kyseessä on pitsa)? Napoli.

Paras brunssi? Cafe Pispala

Paras seisovapöytä? 4 vuodenaikaa, Pyynikin uimahalli

Paras kahvila? Valkoinen puu

Paras makea? Valkoisen puun suklaakakku kermavaahdolla

 

Kuvassa tämän aamun aamupala. Kauppahallin kinkkua ja ruisleipää, Arlan goudaa, Oivariinia ja minitomaatteja. Juustoportin lakkajogurtti ja omaa granolaa. Aamun neljäs esperesso.

 

-Karoliina-

 

 

 

 

X