Kolmistaan

D-vitamiinia pimeyteen

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

N4207

// Kaupallinen yhteistyö: Leader Foods//

Mä kirjoitin pari viikkoa sitten raudasta ja C-vitamiinista. Nyt on mun seuraavan vitamiinisuosikin vuoro, eli D-vitamiinin.

D-vitamiinia, kuten montaa muutakin vitamiinia, saa purkista popsimisen lisäksi luantaisesti auringonvalosta ja esimerkiksi kalasta. Mutta koska tiedämme, mikä valon ja talven suhde Suomessa on, on purkki-D:llä varsinkin näillä leveysasteilla suuri merkitys.

Mä olen syönyt syksyn ajan Leader Foodsin Vida-sarjan D-vitamiinia. Vidan ravintolisät,vitamiinit ja hivenaineet on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Vastuullisuus näkyy kotimaisen työn arvostamisessa, mutta myös siinä, että Vidojen pakkauskoko on todella pieni. Näin muovin käyttö on minimissään. Esimerkiksi tässä D-vitamiinipakkauksessa on peräti 200 kapselia. Suosittelen vertaamaan samankokoisiin muihin D-vitamiinipurkkeihin tuota määrää. Ero on huima!

D-vitamiini on niin tärkeä vitamiini, että sitä neuvotaan syömään aivan vauvasta asti. Ja se onkin ainoa vitamiini, johon neuvolasta saa tarkat ohjeet. Ja jota myös seurataan neuvolassa säännöllisesti. * D-vitamiinin merkitys myös aikuisille on ehdoton. D-vitamiinia tarvitaan muun muassa luuston terveyteen. Sen lisäksi D-vitamiini vaikuttaa voimakkaasti immuunipuolustukseen. Ei siis mikään turha vitamiini!

Se, miten Vida-sarjan D-vitamiini eroaa monesta muusta D-vitamiinista, liittyy siihen, että Vidalla D-vitsku on kapselimuodossa. Näin Vidan D:ssä vaikuttava aine on valmiiksi liuenneena öljyssä, jolloin se myös imeytyy paremmin kehoon. Toisin sanoen D-vitamiinikapselista saa nopeasti ja tehokkaasti vaikuttavan aineen oman kropan käyttöön.

Mä tiedän, että ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus. Uni, liikunta ja ruoka vaikuttaa, mutta niin vaikuttaa myös ravintolisät ja vitamiinit. Koska mä tiedän, että meidän ruuhkavuosssa olosuhteet oman hyvinvoinnin kannalta ei ole aina ihanteelliset, koen hyvää mieltä siitä, että ainakin nämä purkista popsittavat energiat ja immuniteetin avut ovat kunnossa. Kokonaisuus ratkaisee ja joskus toinen asia kompensoi toista.

Syötkö itse D-vitamiinia?

-Karoliina-

*keskoset saavat myös rautaa

X