Kolmistaan

En lupaa mitään

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Tämä vuosi on ollut sen verran rankka yhteiskunnallisella ja yksityisellä tasolla, että tuntuisi liian rankalle alkaa keksimään jonkin sortin lupauslistaa tähän väliin. Vuosi 2020 osoitti, että elämässä voi sattua hurjia juttuja, joihin ei voi varautua. Siksi tässä vaiheessa tuntuu mun mielestä tärkeämmälle kiittää itseään ja rakkaitaan siitä, että ollaan selvitty tänne asti, kun tehdä lupauksia. 

Toisaalta. Kun miettii positiivisesti, toi vuosi tullessaan myös upeita juttuja. En esimerkiksi viime vuonna tähän aikaan edes haaveillut uudesta kodista. Ja täällä sitä ollaan kuitenkin jo yksi koulun lukukausi elelty. Elämässä tapahtuu siis myös aivan ihania asioita, joista ei osaa edes unelmoida. 

Unelmointi onkin musta tosi tärkeää. Itse ainakin koen, että se auttaa vaikeiden aikojen yli. Ja luo energiaa, ihan voimaakin. 

Siksi ajattelin tehdä unelmalistan. Osan tiedän, että jos ei outoja tapahdu, tulen myös toteuttamaan. Osa on ennemmin haaveilua: En tiedä, jaksanko tehdä tekoja niiden eteen. Joka tapauksessa, unelmoin tällaisesta:

  • Haluaisin, että me panostettaisiin A:n kanssa enemmän myös meidän omaan hyvinvointiin. Vaikka on ruuhkavuodet ja univelkaa – tai ehkä juuri siksi – meidän olisi hyvä alkaa liikkumaan ja syömään kiirelounaaksi muutakin kuin kahvia ja suklaata. 
  • Töiden teon olisi hyvä myös järkevöityä. Kun on tehnyt töitä oman yrityksen eteen kymmenen vuotta, on vaikea sanoa töille “ei”. Jotta mä jaksan ja jotta into säilyy, olisi mun myös kieltäydyttävä osasta hommia. Ja hankittava apua työtaakan selättämiseen. 
  • Toivoisin kauheasti, että ensi vuonna tähän aikaan meillä joka ikinen ihminen nukkuisi täydet yöt. Omissa sängyissään. 
  • Voi kun ensi vuosi olisi voimaantumista ja voimien keräilyä tulipalojen sammuttelun ja selviytymisen sijaan. 
  • Jos oltaisiin oikein ponnekkaita, tulisi meidän hommata tänä vuonna sellainen “maksettu tukiverkko”, jonka turvin me voitaisiin käydä miehen kanssa useammin treffeillä. 
  • Terveyttä. Meille kaikille haaveissa.

 

Millaisia lupauksia tai haaveita sulla on ensi vuodelle? Ihanaa iltaa! En usko, että meillä valvotaan kahteentoista asti. 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X