kolmistaan

Terkut sairaalasta

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Muistan, kun joskus teininä tein mun äidin kanssa sellaista Demin kyselyä, jossa kysyttiin kolmea tärkeintä asiaa elämässä. Listassa luki esimerkiksi vapaus, raha, rakkaus jne. Mun äiti valitsi listasta ykköseksi terveys. Musta se oli HALVEKSITTAVA vastaus. Niin arkinen. Koska kaikkihan sen tietää, että listan ykkösenä piti lukea rakkaus.

Nyt kun myös minulla on ikää enemmän. Ja myös kolme tytärtä, ymmärrän vastauksen täydellisen hyvin.

Meille oli viime vuosi tosi rankka isojen ja pienten terveysasioiden suhteen. Ja uusi vuosi näyttää alkavan samalla tavalla. Olen Ompun kanssa sairaalassa. Ei mitään vakavaa pitäisi olla, mutta äsken vähän itketti. Sillä hetkellä, kun sain lapsen vihdoin nukahtamaan päivän ekan kerran rattaisiin. Sen jälkeen, kun häneltä oltiin otettu röntgenit ja verikokeet. Tungettu puikkoja nenään ja suuhun. Teippailtu pissapusseja vaippaan.

Vanhempana olo on jatkuvaa kaaosta. Sellaista, jonka keskellä vedetään vuositolkulla huolessa ja univelassa ja silti yritetään rakentaa lapsille rakastava ympäristö, joka uudenkin yllättävän käänteen edessä olisi taas yhtä turvallinen kuin aamullakin oli.

Joten terveyttä. Sitä mä toivon. Mutta edelleenkin kakkosena, koska rakkaus on mun listan ensimmäinen myös tänään.

-Karoliina-

 

 

 

Lue myös

X