kolmistaan

5000 euroa ja tyhjä huone. Vuoden 2021 tavoite

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Välipäivinä se ajatus sitten syntyi. F oli lähdössä ensi kerran luistelemaan tänä talvena. Luistinten ja kypärän etsimisestä tuli kauhea savotta. Meillä on kaksi tosi pientä varastoa. Ja vaikka kuinka yritin tehdä muuttaessamme siistit ja dymotetut varastot, pursuili lopulta varastojen sisältö käytävänkin puolelle. Ja sitten käy tietysti niin, ettei mitään löydä. Ettei mitään jaksaisi lähteä etsimään. Kiristää jo etukäteen marssia varastoon. Tai siis sen ovelle. Itse varastoihin ei mahdu astua sisälle.

Joulun aikaan muutenkin mietin, että haluaisin meille extra-huoneen. Sellaisen, jonne saisi vaikka joululahjat väliaikaisesti. Mökille menevät tavarat väliaikaisesti. Kaikki sen liikkuvan sälän, jota on joskus pakko säilyttää, mutta jolle ei ole pysyviä paikkoja kodin kaapeissa.

Siitä se ajatus sitten syntyi. Munhan ei pitänyt tehdä uudenvuodenlupauksia, eikä edes oikein tavoitteita, mutta tässä sitä ollaan. Tavoite on oikeasti aika kova. Mutta ainakin meinaan yrittää. Tässä se tulee: Joulukuussa 2021 mä toivon, että olisin tehnyt myymällä kirppiskamoja (kaikkea sälää meidän kaapista ja varastosta) viisi tonnia rahaa. Plus ennen kaikkea: Meille tyhjän huoneen – toisen meidän varastoista.

Meillä on siis sellainen ikivanha tiiliseinäinen kellarivarasto munalukolla. Plus portaiden alle rakennettu ”uusi” varasto, jonne pääsee sekä taloyhtiön varaston puolelta sähköavaimella, että myös Harry Potter – tyyliin meidän makkarista, salaluukusta. Portaiden alle kun on tosiaan rakennettu ovi, josta pääsee ryömien tähän kyseiseen varastoon. Lämmin tila, normi lattia ja hyvä valaistus. Täydellinen ekstrahuone siis.

Joskus jopa haaveilin, että tämä mini”huone” olisi mun mankelointiluola tai jopa työhuone, mutta nyt toivoisin sen olevan TYHJÄhuone. Saas nähdä, miten meidän käy!

Instassa tätä matkaa voi seurata hästägillä #viisitonniajatyhjavarasto

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

Lue myös

X