Kolmistaan

Lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset, osa 1/2

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä postasin pari viikkoa sitten storyn kuvia vaatteista, joita olin ostanut Gugguun alesta pienille tytöille. Se kirvoitti tosi paljon kysymyksiä inboxissa: Mitkä vaatteet parasta laatua? Mitä uskaltaa rumpukuivata? Jne jne.

Ajattelin, että vastaan nyt OMAN KOKEMUKSENI MUKAAN. Nämä ei ole siis

A) yhteistyöjuttuja, eikä

B)mitään raakaa, valmistajan tuotteistaan antamaa faktaa.

Pelkästään mun omia havaintoja. En myöskään ala arvailla jotain merkkejä, joista mulla ei ole vuoden sisällä kokemusta. Mennään siis meidän omalla vaatekaapilla. 

Ekana, koska tämä on tosi tärkeää meidän vaatekokemusten kannalta, on niiden pesu. Tiedätte, että olen vaatteiden himopesijä. Tykkään, että vaatteet on puettaessa aina puhtaita. En tykkää edellispäivänä pidetyistä vaatteista itselläni, enkä lapsilla, vaikkei niissä olisi näkyvää likaa. Tietenkään mitään farkkuja ja merinoneuleita ei pestä joka käytön jälkeen, mutta perustrikoot ja colleget kyllä. 

Mulle pesukoneella ja vaatteiden pestävyydellä on siis suuri merkitys. Meillä on Electroluxin pesukone ja “uuden ajan” kuivausrumpu, joihin olen molempiin megatyytyväinen. (Kuivurin sain blogin kautta 2019). Meillä kaikki vaatteet pestään tuon koneen kautta ja kuivataan myös kuivurissa. Ja kun sanon kaikki, tarkoittaa se 99% vaatteista. Myös villaa, koska koneissa on hyvät villa- ja käsinpesuohjelmat. 

Sitten mun havaintoihin merkeittäin. Kaikki ne on myös rummutettu kuivaksi, vaikka suurimmalla osalla on huoltolapussa rumpukuivauskielto.

 

GUGGUU

  • Trikoo kestää hyvin pesua, tahranpoistoa ja rumpukuivausta. Kangas ei juuri rypisty, mitä nyt frillat tietysti menee vähän mutkalle. 
  • College ei ole mun lemppareita. Se kutistuu huomattavasti enemmän kuin trikoo, ja ainakin parin vuoden takainen paksumpi college rypistyy jo ihan pesukoneessakin, ei tarvita kuivausrumpua siihen. 
  • Gugguun trikoolaatu on sen sijaa megahyvää. Vaatteet säilyy uudennäköisinä todella kauan. Meille ei ole tullut yhteenkään Gugguuseen ainoatakaan reikää. 
  • Gugguun mallit on kapeita. Sopii meidän kapeille pienille (ja kyllä isollekin) hyvin. Taaperoiden vaatteissa on yllättävän vaikea löytää merkkiä, joka on kapea hoikalle vauvalle/taaperolle. Plussaa tästä. Tosin esimerkiksi bodyt on jo niin kapeita ja jämäkkää kangasta, että ne oli aikanaan hyvin vaikeita pukea päälle. 
  • Kaksosvanhempana tykkään siitä, että yhteen sopivia värejä löytyy jokaisesta mallista. Voi ostella laajan väripaletin ja erilaisia kuoseja ja ne kaikki käyvät yhteen. Samoin voin ostaa pienille samantyylisiä vaatteita ilman, että ne ovat tismalleen samat. 

 

METSOLA

  • Meillä on kokemusta lähinnä metsolan ribbitrikoosta. Mutta niitä vaatteita onkin ollut sitten erityisen paljon ja monissa väreissä.
  • Ribbi on siitä ihanaa, että se joustaa pukiessa, mutta palautuu pesussa ja päällä “pieneksi”. Sopii siksi myös hoikemmille epeleille. 
  • Metsolan ribbi ei rypisty ikinä, mutta himppu verran värit haalistuvat kovassa pesussa ja tahranpoistossa. Varsinkin mustassa värissä. Sanoisin silti laadun olevan tosi hyvää. 
  • Metsolan ribbikankaiset vetoketjuhaalarit sen sijaa tulivat reikäisiksi useasta kohtaa: peppusaumoista, häntä- ja korvatupsujen saumakohdista ja vetskarin vierestä. Se oli pienoinen pettymys, mutta ei kuitenkaan rekliksen aihe, koska oltiin rummutettu vaatteita kiellosta huolimatta. 
  • Metsolan alet on yleensä erityisen hyviä. 

Näillä merkillä alkuun ja huomenna lisää havaintojani lastenvaatemerkeistä. Allekirjoitatko mun aatokset Metsolasta ja Gugguusta?

Kivaa pakkaslauantaita!

-Karoliina-

X