Kolmistaan

Lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset, osa 2/2.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

N2032

Aloitin eilen postaussarjan, jossa kokosin meillä käytössä olevien lastenvaatemerkkien plussat ja miinukset. Edellisessä postauksessa kirjoitin Gugguusta ja Metsolasta, nyt vuorossa on seuraavat merkit.

NOSH KIDS

  • Noshin vaatteet on yksiä laadukkaimpia. Ne ei rypisty ikinä edes kuivausrummussa, oli kyseessä sitten ohut trikoo tai paksumpi kangas. Tämän ilmiön näkee myös kirpparilla: En ole ostanut yhtään huonokuntoista Noshia edes second handina. Värit ja muoto säilyy pesuissa ja kuivurissa.
  • Meille ongelmaksi on muodostunut pienten vaatteissa housujen mitoitus. Vauvamalleissa on sellainen paksu, resorivyötärö, joka ei sovi kovin hoikille vauvoille ja taaperoille. Pöksyt tipahtaa varasinkin kävellessä jalasta, vaikka kontatessa ja lattialla väljyys oli juuri mukavuutta lisäävät elementti. Onneksi huomasin, että koosta 86 alkaen vyötärö muuttui normikuminauhavyötäröksi. Meidän tytöille koko 86/92 on periaattessa liian iso, mutta sopii silti paremmin kuin kokoa pienempi koko, jossa vyötärö on erilainen. Onneksi myös housujen lahkeet on helposti käännettävissä.
  • Bodyt ja paidat on timanttia niiden pitkäikäisyyden vuoksi. Käännettävät hihansuut lisää vaatteiden käyttöikää rutkasti. Samoin haaruksen jatkopala, eli nepparit kahdessa rivissä.

 

PAPU

  • Papulla on mun mielestä erityisen toimiva mitoitus, oli kyseessä sitten isot lapset tai pienet. Vaikka lapsia on kaiken kokoisia, jotenkin tekisi mieli sanoa tähän, että mitoitus on “ihmisenkokoinen”.
  • Kankaiden laadun vertaisin olevan Nosh Kidsin vertaista. En ole onnistunut rypistämään tai haalistamaan yhtäkään meidän perheen Papu-vaatetta.
  • Kirjekuoripääntie vauvabodyissä oli aikanaan pelastus: Ei tarvinnut taistella kietaisun kanssa, mutta silti vauvat oli helppo pukea.
  • Hanna-Riikka on värien kuningatar ja se näkyy Papun kuoseissa aina.

NEWBIE

  • Mä olen pienten tyttöjen myötä rakastunut hempukkaväreihin ja herkkyyteen retrolastenvaateinnon jälkeen/vierellä. Newbiellä on tosi kauniita kuoseja, vaatteiden hinta on kohtuullinen ja niitä on helposti saatavilla.
  • Mä olen viime aikoina tosin huomannut, että samankokoisten ja -mallisten vaatteiden kokoero voi olla huikean suuri. Ostin tytöille koon 80 leggarit, toiselle vaaleanpunaiset ja toiselle okrat. Malli oli sama. Lahkeen pituus sama. Mutta vyötärön ero liki 4 senttiä.
  • Newbien laatu vaihtelee minusta paljon eri matskujen suhteen. Joskus vaatteisiin tulee pintanukkaa, joskus ne kestävät toistuvia pesuja ja käyttöjä. Vaikeaa on siis se, ettei tiedä, millaista vastinetta rahoilleen saa.

Sellaista. Mitä lisäisit? Oletko samaa mieltä mun havaintojen kanssa? Mihin merkkiin kannattaisi vielä tutustua?

-Karoliina-

 

X