Kolmistaan

Uusi viikko, uusi kuumeinen lapsi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Moikka maanantaihin. Tänään piti olla kova työpäivä. Kaksi palaveria ja monta rautaa tulessa. Noh. Tulessa oli lähinnä lapseni viime yönä – Mesille nousi yöllä tosi korkea kuume. Ihan samanhenkiselle vaikuttaa, kun siskollaan vasta hetki sitten. Ei kiva.

Pakko sanoa, ettei ole ollut hyvä päivä. Mesi on ollut tosi itkuinen ja sisällä nukkuminen on hälle aivan tuskaa. Onneksi kuitenkin tiedän, että on sentään työnantajan puolesta OK olla hoitamassa sairasta lasta. Mä olen luonteeltani tosi tunnollinen, ja olen kokenut AINA huonoa omatuntoa, jos olen ollut sairauden/lapsen sairauden vuoksi pois töistä. Tullut olo, että olen vätys. Vaikkakin tiedän, että harva työnantaja niin ajattelee. Mulla oli opiskeluaikoina yksi työpaikka, jossa oli tosi tiukka pomo. Pakotti aina alaiset – siis meidät nuoret tytöt – kipeänä töihin. Muistan kerrankin, että heiluin 9 tuntia jaloillani 39 asteen kuumeessa. Siitä on ehkä jäänyt traumat.

Yksi syy, miksi tykkäsin olla yksinyrittäjä, oli se, että olin vastuussa vain itselleni. Se poisti tiettyä painetta. Olenkin miettinyt , että mun nykyinen esimies oli kyllä aika rohkea,kun halusi palkata mut, kun odotin kaksosia. Moni ei palkkaisi mun elämäntilanteessa olevaa naista, koska on aivan selvä, että välillä univelkaa näkyy ja tulee poissaoloja. Mutta onneksi näin.

Aamulla Mesi jaksoi leikkiä, mutta illalla hän oli aivan poikki. Toivotaan vaan, ettei kunto heikkene ja tauti kestä kauaa. Ompullahan oli se, että kuume saattoi heitellä vaikka neljällä astella parin tunnin sisällä. Ja lääke ei laskenut kuumetta. Valitettavasti sama trendi näyttää jatkuvan siskolla.

Sitten jotain muuta…

Mä tein eilen heräteostoksen netistä. Meillä niin hyvin toiminut kylmän eteisen Elfa-säilytys ei ole toiminut nyt kovien pakkasten aikaan, koska ruuat ja juomat on jäätynyt sinne. Siksi on ollut pakko nostaa iso kasa ruokaa ja juomaa keittiön puolelle. Tämä on taas puolestaan tukkinut keittiön tasot ja osan lattiasta. Niinpä mä klikkasin itseni eilen K-raudan sivulle ja tilasin meille 25 euroa maksavan varastohyllyn keittiön lisäsäilytykseksi. Sen tieltä tosin pitää nostaa saranoillaan yksi ovi, mutta me ei koskaan käytetä sitä, joten eiköhän tuo onnistu.

Jos tämä siirtäisi mun keittiöremppavimmaakin vuodella parilla. Haluaisin uuden keittiön. Kivitason ja kaasulieden vaihdon induktioon ja ja…no sanotaanko näin, että unelmia on monia. Taas kerran.

Miten siellä on viikko lähtenyt käyntiin?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X