Kolmistaan

Kaipuu minimalismiin

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Saanen avautua. Täällä on viime päivinä etsitty joka jumalan tavaraa. Esikoisen kuulokkeita, esikoisen kelloa, itkuhälyttimen toista päätä, sukkia ja tutteja. Kuten tiedätte – mä olen tosi kovasti yrittänyt tässä vuosien saatossa konmarittaa, järjestää ja karsia. Mikä perkele siinä on, että täällä on silti kaaos? (Okei. Tiedän, miksi. Kaksi taaperoa tyhjentää KOKO AJAN kaikkia paikkoja jääkaapista työkasseihin ja ripottelee roinaa ympäriinsä).

No joka tapauksessa tänään paloi aivan käpy itkuhälytintä etsiessä. Löytyi leipälaatikon ja kananmunien välistä. Aloin miettiä, voitaisiinko me oikeasta alkaa elää tosi minimalistisesti. Voisiko mulla olla vain kymmenen mekkoa (se on mulle vähän, huom) kahdet talvikengät? Voisiko meillä tosiaan olla vain yksi pastapussukka kerralla kaapissa? Uskaltaisinko ihan oikeasti karsia kaapit kaikista kauniista, mutta vain kerran vuodessa käytössä olevista astioista?

Tähän hommaan on monta haastetta. Suurin niistä on mun ammatti. Moneen postaukseen vaaditaan tarkkaa tutustumista brändiin ja tuotteeseen, jotta voin kirjoittaa niistä mahdollisimman aidosti ja omasta kokemuksesta. Se tekee kuitenkin sen, että meillä on kaapit täynnä purkkia ja purnukkaa. Toisekseen mä rakastan kauniita asioita: vaatteita, astioita ja esimerkiksi hyväntuoksuisia saippuoita. Kolmas haaste on tietysti meidän perheen koko ja ikärakenne. Pienillä pitää olla kaikkea tuplasti. Nyt kun tilasin keväksi ja kesäksi alekengät pienille (yhdet vk-kengät, yhdet kotipihalenkkarit ja yhdet hienostelulenkkarit) kuuden kenkäparin pino vei kokonaisen vaatekaappihyllyn tilan. Miehellä taas on paljon isokokoisia harrastusvälineitä ja esikoisella myös. Mulla … liikaa kauniita vaatteita ja asusteita.

Mä en ajattele, että meidän kovin pehmeyden ja ryijyn ja koristetyynyjen tarvitsisi hävitä, mutta muuten mä kaipaan kauheasti järjestystä ja kaappien tyhjyyttä. Ehkä kaipuu tulee siitä, että elämä muuten on tällä sakilla, tällä hetkellä melko sekavaa. 

Mä katselen aina Designwash-Tiinan kotia ja unelmoin sellaisesta tavaran vähyydestä ja tyhjästä tilasta. 

Onko teillä vinkata ketään tyyppiä somessa, joka olisi tehnyt tosi radikaalin kodin tyhjennyksen? Sellaisen, josta saisi inspistä oikein kunnolla!

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X