kolmistaan

Huomenna kaikki paremmin

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Joskus, eli aika usein, sitä unohtaa, kuinka hauras elämä on. Sitä vaan painaa menemään. Miettii keittiöremonttia ja kiristävää farkunkaulusta. Hermostuu liian pitkistä palavereista ja liian lyhyistä mekkoista. Unohtaa pysähtyä kun pitäisi. Ja pysähtyy juuri silloin, kun pitäisi painaa kaasu pohjassa ohi taakse vilkuilematta.

Joskus, eli aika usein, sitä unohtaa, että tässä ollaan ihan vaan ihminen ihmisen paikalla. Voi täyttää kalenteria, tehdä lasagnea, remontoida seiniä ja säästää osakkeisiin. Olla tärkeä ja nopea.

Joskus, ei onneksi usein, matka katkeaa tai siihen tulee kraaterin kokoinen kuoppa. Sellainen este, jonka ylittämistä ei voi tehdä yksin. Silloin ei muista enää reseptejä tai seinämaalien sävyjä. Ei oikeasti muista edes miten nukutaan. Lopulta jäljelle jää vaan tärkein. Suurin niistä. Tiedätte kyllä – rakkaus.

Joskus, eli aika usein, on ristittävä kädet. Ja pyydettävä, josko huomenna kaikki olisi jo paremmin.

Onneksi tänään on eilisen huomen.

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

 

Lue myös

X