Kolmistaan

Suuri kaksosratasvertailu - Bugaboo Donkey3 Duo vs. Silver Cross Wawe

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

// Postaus sisältää alekoodin. Molemmat postauksen rattaat saatu Vaunuaitta// 

Multa on pyydetty jo tosi monta kertaa vertailua meidän pienten tyttöjen yhdistelmärattaista. Ja tässä se nyt vihdoin tulee.

Ensin vähän taustaa aiheeseen.

Kun tytöt syntyi, asuttiin 100-vuotiaassa kivitalossa, kuudennessa kerroksessa. Minkään sortin kaksosrattaat ei mahtuneet hissiin ja kapea ulko-ovi katutasossa oli myös ongelma. Olin alunperin vannonut, etten koskaan osta vaunuja, joissa lapset ovat peräkkäin (lomittain, toinen toisen alla osin), koska minusta näytti aivan sille, että alempana oleva lapsi laahustaa selkä maassa. Sitten kuitenkin pyörsin mielipiteeni, kun minulle esiteltiin Vaunuaitassa Silver Cross Wawe -vaunut. 

Silver Crosseissa kun alempikin lapsi oli huomattavasti korkeamalla kuin muissa näkemissani peräkkäisissä vaunuissa, rattaat mahtuivat kokonaisina meidän ulko-ovesta sisään (jolloin ne purettiin ja runko laitettiin seinää vasten) ja irti otetut vaunukopat/vaunuistuimet mahtuivat kaiken lisäksi hissiin niin, että lapset pystyivät matkustamaan kopassa/istuimessa kuudenteen kerrokseen asti. 

Myöhemmin, tyttöjen ollessa vuoden, vaihdoimme rattaat kuitenkin Bugaboon Donkey3 Duo -tuplavaunuihin. Syy oli se, että kun tytöt kasvoivat, alkoivat he olla yhä enemmän rattaissa valveilla. Ja silloin meitä alkoi säälittää alemman ratasosan matkustaja, joka ei nähnyt työntäjää, eikä niin paljon maisemia kuin päällimäisessä ratasosassa istuva siskonsa. Tarve kapeille rattaille katosi myös samaan aikaan, koska muutimme kotiin, jossa oli takapiha. Tytöt siis nukkuivat ennen unet aina vaan vaunulenkeillä ulkona, kun meillä ei ollut pihaa tai parveketta. Nyt tytöt nukkuvat meidän keittiön ikkunan alla, joten rattaiden leveydellä ei ole väliä. 

Sitten plussiin ja miinuksiin.

 

HINTA (sisältää rungon, vaunukopat, ratasosat, hyttyssuojan ja sadesuojan)

 • Silver Cross:alkaen 2509e (mukana myös jalkapeitto ja mukitelin)
 • Buggaboo: alkaen 1829e

Kommentit: Molempien hinta on kova. Mutta kuten on huomattu, kaikki erikoiskamat, jota kaksostuotteet on, maksaa enemmän kuin yksösille tarkoitetut. Voisin silti sanoa, että näissä tapauksissa rahalla saa priimaa. Molemmat rattaat on kauniit, toiminnalliset, muuntautuvat ja niillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Veikkaan silti, että koska Bugaboo on noussut kulttimaineeseen ja harva tuntee vielä Silver Crossia, Bugaboon jälleenmyyntiarvo on parempi. 

Vertailu: Silver Cross 40 / Bugaboo 60 

 

LIIKKUMINEN KAUPUNGILLA

 • Silver Cross: Silver Crossit on aivan loistavat rattaat pienissä tiloissa. Niillä pääsee sisään pientenkin kivijalkaliikkeiden ovista, joista ei voi edes haaveilla Bugaboo-rattaiden kanssa. Myös kauppojen ahtaat käytävät onnistuu Silver Crossien kanssa. Aluksi rattaiden pituus vaati harjoittelua, mutta tosi nopeasti oppi hahmottamaan rattaiden mittasuhteet. 
 • Bugaboo: Bugaboot ei taivu ahtaisiin tiloihin niin hyvin kuin Silver Crossit. Kuten sanottu, vanhojen talojen kivijalkaovet ovet Bugaboo-vaunuille liian leveät. Olin myös Silver Crossien jälkeen tosi yllättynyt siitä, miten hirveän leveät Bugaboot on. Niillä tukkii kyllä varmuudella hyvinkin isojen kauppojen käytävät ja aina saa olla odottamassa, että toinen kaupan kulkija menee ohi. En tiedä, olisiko tämä ollut ongelma, jos meillä ei olisi ollut aikaisemmin kapeita Silver Crosseja, mutta niiden jälkeen tähän asiaan kyllä kiinnittää huomion. Leveydestä huolimatta rattaat on kuitenkin tosi ketterät. Ne kääntyy todella pienessä tilassa.

Vertailu: Silver Cross 70/ Bugaboo 30 

 

TYÖNTÖOMINAISUUDET

 • Silver Cross: Jos muistan viime talvelta oikein, Silver Crossia oli helpompi työntää lumessa ja loskassa. Toisaalta Silver Crossit tuntuvat painavammille työntäessä. Silver Crossin aisan pituus riittää tosi pitkillekin työntäjille. 
 • Bugaboo: Kuten sanottu, lumessa työntö ei suju näillä yhtä mukavasti, mutta toisaalta keveys tuo hyvissä maastoissa keveyttä työntöön. Kesällä tuntui sille, kun Bugaboot rullaisivat ihan itsestään eteenpäin. Bugaboon aisaa ei saa ihan yhtä korkealle (nimimerkillä kaksimetrisen vaimo)

Vertailu: 50/50 (riippuu kelistä)

 

LISÄOSAT

 • Silver Cross: Vaikka SC on esimerkiksi Briteissä todella tunnettu merkki, Suomessa sitä ei vielä paljon näe. Varmasti tästä syystä SC:n lisäosat ja kaikki ekstrahassuttelukama jää aika minimiin. Toisaalta esimerkiksi ratasosan jalkapussi (laitetaan kiinni neppareilla) on aivan LOISTAVA lisäosa, ja se tulee vaunupaketissa automaattisesti mukaan. 
 • Bugaboo: Bugaboolla lisäosia ja kaiken maailman tarjottimia, erivärisiä kuomuja yms on sen sijaa loputtomiin. Vaunuja voi siis tuunata loputtomiin asti. Tämä on musta hyvä ominaisuus siitäkin syystä, että käytettynä ostetut rattaat voi freetata vaikkapa uudelle kuomulla. 

Vertailu: Silver Cross 30 / Bugaboo 70 

 

YHTEENSOPIMUUS AUTOKAUKALOIHIN:

 • Silver Cross: Silver Crossiin voi klikata adapterien kanssa useammankin eri merkin kaukalon. Meillä oli Nuna-kaukalot. Ehdoton plussa oli se, että Silver Crossien vaatimat adapterit oli pienikokoiset “tapit”, joita pystyi kuljettamaan pienessäkin tilassa kätevästi. Esimerkiksi vaunujen alla olevassa säilytysosassa. 
 • Bugaboo: Bugaboon adapterit ovat sen sijaa isot U:n muotoiset kapistukset, jotka vievat tilaa valtavasti. Jos niitä kuljettaisi rattaiden alla, ei koriin muuta mahtuisikaan. Tämä adapterien koko oli yksi syy, miksi ei otettu Bugaboo-vaunuja pienten vauva-aikana. Nyt isoina, kun turvakaukaloita ei ole, ei adaptereita käytetä. 

Vertailu: Silver Cross 70 / Bugaboo 30 

 

MUUNNELTAVUUS

 • Silver Cross: Silver Crossin runko taipuu yhden kuin kahdenkin lapsen kuljetukseen. Runkoa voi käyttää myös eri-ikäisille sisaruksille, eli toinen voi olla ratasosassa ja toinen vaikka vaunukopassa. Kuitenkin, kun kiinni rungossa on kaksi ratasosaa, ei variaatioita lasten matkustussuunnista ole kauheasti.
 • Bugaboo: Variaatioita on enemmän kuin Silver Crossissa, koska lomittaisuus ei aseta nyt haasteita.

Vertailu: Silver Cross 30 / Bugaboo 70

 

 

FUN FACT

Jos haluat kaksosihasteluja ja -kyselyitä joka kauppareissulla, ota Bugaboot, koska ne ovat ilmeiset kaksosvankkurit. Jos haluat kävellä rauhassa, ota Silver Crossit. Kukaan ei edes huomaa toista tiitiäistä rattaiden alaosassa. 

 

Linkit molempiin vaunuihin löytyy vielä tästä. Silver Cross Wawe ja ja Bugaboo Donkey3 Duo.

Pakko vielä sanoa pari sanaa Vaunuaitasta. Vaunuaitta on siis yksityinen, ketjuun kuulumaton, lastentarvikeliike Ruoholahdesta. Perheyrityspohjainen. Ihan huikea mesta, ihanalle henkilökunnalla. Mä olen asioinut heidän kanssa nyt kohta puolitoista vuotta, eikä ole kun hyvää sanottavaa. Jos siis haluat tukea huikeaa, pientä, yritystä samalla, kun teet lastentarvikeostoksia, suuntaa Vaunuaittaan. Heillä on myös kaikki etäesittelyt ja yksityiskäynnit ja muut, joten ei ole edes pakko matkustaa livenä paikalle tai pelätä, että liikkessä on tungos, jos ja kun sellaista haluaa välttää.

Toivottavasti osasin nyt kertoa tarpeeksi laajasti. Jos kysyttävää tulee, kysykää ihmeessä. Vastaan mielelläni!

Nyt loppuhuipennukseen. Koodilla KAROLIINA10 saat -10% alennusta sekä Bugaboon Donkey-vaunuista, että  Silver Crossin Wawe-vaunuista, jotka ovat nyt tarjouksessa jo muutenkin. Tarjous on voimassa 14.-21.2.2021. Verkkokaupassa alennuksen saa kirjoittamallasen koodikentään, myymälässä sanomalla koodin kassalle.

Kivaa sunnuntaita!

-Karoliina-

Osa kuvista: Noora Näppilä

 

X