Kolmistaan

Vaatekaapin raivoraivaus. Eli se, mitä tapahtui karsimisen suhteen helmikuussa. #viisitonniajatyhjahuone. Osa 2/12.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Kuten moni teistä muistaa, mulla on meneillään #viisitonniajatyhjahuone -prokkis. Eli yritän kasata 5000e kirppismyynnillä tänä vuonna. Ja saada samalla meidän toisen varaston täysin tyhjäksi. 

Meidän perheen koronakeissin vuoksi projekti tavallaan laahasi, ja tavallaan edistyi oikein hyvin tässä kuussa. Toisaalta suru teki sen, että joku koti oli viimeinen asia, mitä mietin. Toisaalta mun oli pakko huolimykkyrässäni purkaa pahaa oloani johonkin, joten alakerran kaapit sai kyllä kyytiä. Ja samalla Oldie ja Radiokirppis taas täytettä myyntiin.

kirjoitin tammikuussa näin: ”Helmikuussa mun tavoite on raivata yläkerta loppuun. Eli saada eteinen, lääkekaappi ja siivouskomero kuntoon. Sen lisäksi haluaisin karsia miehen kanssa meidän vaatekaapit isolla kädellä. ”

No mitenkäs tässä prokkiksessa kävi? Eteinen ja siivouskomero tuli siivottua kyllä. Lääkekaappi on edelleen vaiheessa. Onko linjoilla muita, jotka hamstraavat vitamiinia, voidetta ja lääkettä JOKA VAIVAAN sillä seurauksella, etten enää edes muista, mitä kaapissa on. Ja sitten ostan taas seuraavan kerran apteekista vähän lisää?

Minä sain raivattua kaikki alakerran vaatekaappini, liinavaatekaapit ja itse asiassa myös alakerran kylppärinkaapin ja wc:n kaapitkin, joten tavoite tavallaan ylittyi, koska tarkoituksena oli käydä vain vaatekaappi alakerran osalta läpi. Tosin: Yhteen vaatekaappiin jäi kyllä epämääräiset laatikot mm vanhoja läppäreitä ja yhdellä tangolla rötköttää talvitakit, jotka eivät mahdu varsinaiseen eteiseen. Kaiken kaikkiaan siivous- ja raivaussaldo on kuitenkin aika hyvä helmikuulta. 

Me teetettiin muuton yhteydessä meille yksi kaappi alakertaan lisää. Se oli Inarian kanssa yhteistyössä tehty taitto-ovellinen vaatekaappi*. Nyt mä sain tässä siivouskuussani tuon vaatekaapin maksimaalisesti käytöön. On aivan ihanaa katsella päivän vaatevalintoja, kun myös itse kaappi on kaunis. Aloin jopa harkita, että tapetoisin vanhan vaatekaapin sisukset, jotta sinnekin olisi ihana kurkata. 

Maaliskuussa mun tavoite on vihdoin siivota lääkekaappi ja toisaalta siirtyä jo sinne pahamaineiselle varaston alueelle. Siitä hommasta tulee rankka, koska tiedän, että tein sen osalta karsintaa paljon jo muuton yhteydessä. Mutta se ei vaan riittänyt, koska tavara ylittää silti tilan. Jos joku haluaa ostaa meidän ensimmäiset tuplarattaat, Silver Crossin Wawet ja pari turvakaukaloa, let me know. 

Ja itse asiassa nyt kun mietin tarkemmin, kyllä ennen varastoa taitaa tulla kuitenkin meidän aikuisten makuuhuoneen yleinen kunto. Koska varastot on niin tukossa, mä olen kerännyt makkarin reunamille KARMEAN KASAN kaikkea roinaa. Mm. vääränkokoisen kaapin rungot, JOULUKORISTElaatikon ja kuusenjalan, ei-minnekään-meneviä-ja-väärän-kokoisia säilytyslootia jne jne. Oikein pännii, että makuuhuone on varasto. Eli perun sanani: Lääkekaapin jälkeen jatkan tästä makkarista eteenpäin. 

Helmikuun saldo:

  • 1 Ikea-säkki Oldieen myyntiin
  • 3 Ikea-säkkiä Radiokirppikselle
  • Muutama lastenvaate tutun tutulle myyntiin
  • Kasa mun vaatteita ystävälle myyntiin
  • Ei ihan hirveästi roskaa tällä kertaa
  • +561,60e rahaa

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Ja helmikuun vikaa. Mä olen tosi, tosi iloinen, kun pääsen ensi viikolla hoitamaan työpäivät (kop,kop – toivottavasti kukaan ei sairastu) niin, että lapset ei pyöri jaloissa. Uusi hoitaja aloittaa huomenna.

-Karoliina-

* kaappi saatu Inarialta näkyvyyttä vastaan

Kuvat: Noora Näppilä

X