Kolmistaan

Kuinka huomioitte lapsia erikseen?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä tajusin tämän viikon alussa, että nyt on talvilomaviikko. Totta kai olin tiennyt sen jo aikaisemminkin, olihan F:n lomasta puhutti, mutta muutama vuotta yrittäjänä oli tehnyt sen, että käsite “loma” ei tuntunut koskevan juuri minua. Vasta, kun astelin työpaikalle, jossa yksi jos toinenkin oli ainakin pari päivää lomalla, tajusin, että myös minä olisin voinut lomailla hetken. Se olisi jopa tullut tarpeeseen. Ehkä otan revanssin vaikkapa pääsiäisen aikaan. Opettelua näihin työntekijän etuihin siis vielä tarvitaan. 

Koska laatuaika esikoisen kanssa on ollut kortilla pienten tyttöjen tarpeiden ja viime aikaisten tapahtumien vuoksi, eikä tosiaan perheen kesken olla yhdessä mitenkään lomailtu, päätin viedä hänet perjantaina ja lauantain väliseksi yöksi hotelliin. Vähän tylsä vaihtoehto, mutta kaikki muut vaihtoehdot tuntuivat tässä maailman tilanteessa liian vaaralliselle. Niinpä kävelimme kilometrin päähän kotoa hotlaan ja paineltiin suoraan omaan huoneeseemme. Iltaruoka ja aamupala otettiin suoraan huoneeseen, jotta vältettiin kaikki kontaktit. Muuten vaan vietettiin aikaa yhdessä: tehtiin kasvohoito, katsottiin sarjaa vieretysten, juteltiin ja suunniteltiin tulevaa.  

Mua kalvaa tosi usein syyllisyys siitä, että pienet tytöt vie niin paljon huomiota esikoiselta. Kahden taaperon kanssa sellaista fyysistä hommaa, pesua, siivoamista ja ruokahommaa on niin paljon, että omatoiminen esikoinen saa aika usein pärjätä itse. Tosin tiedän, että ollaan passattu esikoista tyttöjen syntymään asti vähän liikaakin. Ja kyllä meillä edelleen moni “palvelu pelaa”, mutta silti. Ehkä senkin asian suhteen helpottaa, kun aikaa kuluu.

Näin toissa yönä unta, että olin raskaana. Jäi epäselväksi, oliko kyseessä pieni poika vai neljäs tyttö, mutta unessakin huolestuin ensin esikoisesta: Miten hän kestää, kun huomiota tulee jakamaan vielä yksi sisarus? Voiko siis sanoa, että mun paineet huomioida lapsosia tasapuolisesti on aika suuret?

Mitä kivaa te teette näin korona-aikana lasten kanssa niin, että he saavat spessuhuomiota? Oma ideapankki ei ole kovin suuri. Varsinkin, kun nelosluokkalaista esiteiniä ei enää innosta monikaan sellainen asia, joka olisi vielä vuosi sitten innostanut.  

-Karoliina-

X