Kolmistaan

Asuni ikä. Sainko ekopisteitä?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen
Asu vuodelta 2016

Törmäsin Instassa eilen haasteeseen, jossa päällä olevalle asulle laskettiin asun ikävuosien mukaan ”ekologisuuspisteitä”. Laskentatavan ja idean takana oli @tyylipuhetta – tili. Seuraavassa ohje, kuinka asulle voi laskea pisteet.

Mun lukiessa tästä haasteesta olin juuri nukuttamassa meidän pieniä iltaunille. Vilkaisin omaa asuani – Leviksen farkut, Nosh Woman t-paita ja Ivana Helsingin neuletakki oli mun torstainen asu. Päätin laskea omat vaatepisteeni, mutta en tarkalleen ottaen muistanut, koska takin olin hankkinut. Onneksi Google pelasti. Löysin postauksen, jossa olin esitellyt uuden neuletakkini. Postaus oli vuodelta 2016.

Niinpä laskin (en ole varma, pitikö alle vuoden ikäinen vaate merkata nollalla vai ykkösellä, mutta merkitsin nollalla):
Levikset (ostettu käytettynä Oldiesta pari viikkoa sitten) : 0+1
Nosh Woman t-paita saatu yhteistyön kautta vuoden alussa: 0
Ivana Helsinki-neule:5

yhteensä: 6p, eli jos ymmärsin oikein, kokonaisasun ikä 6 vuotta. Se on ”oikein hyvä”.

Oli muuten hauska löytää nuo vuoden 2016 postauksen kuvat, koska mä olin pukeutunut eilen, liki 5 vuotta myöhemmin, aivan samalla tavalla kuin tuolloin – neule, musta aluspaita ja siniset farkut. Kengätkin mulla oli eilen samanlaiset päivällä ulkona käydessä, kun vuonna 2016. Tosin ei ihan samat, koska raskauden jälkeen on pitänyt ostaa kokoa isommat Vansit. Vuoden 2016 Vansit on nyt käytössä esikoisella ja näkyy itse asiassa tuossa eilisessa selfiessä kenkäkaapin hyllyllä.

Nämä vaatteiden ikää laskevat jutut on tosi hyviä, mutta toisaalta näistä tulee helposti paineita siihen suuntaan, ettei ihmisen koko saisi vuosien saatossa muuttua. On upeaa ympäristön kannalta, että joku pitää ylioppilaspukuaan omilla nelikymppisillä, mutta on myös yhtä ok, ettei se mahdu enää päälle.

-Karoliina-

X