kolmistaan

Mitä sun unelmalistassa olisi?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Huomasin aamulla haaveilevani siitä, että saisin laitettu perheen ulos viikoksi, jotta voisin tyhjentää koko kodin aivan rauhassa, KAIKESTA turhasta tavarasta. Jotenkin koominen haave, kun sitä miettii tarkkaan. Meikän onneen ei tarvittaisi juuri glitteriä: Pelkästään Ilana Aalto, Teemu Kunto tai Laura Holmström vierailulle ja sitten kodin tyhjennys heidän kanssaan. Keski-ikäistä vai säälittävää?

Joskus elämä – varsinkin näin ruuhavuotinen — tuntuu sille, kun asioille ei olisi vaihtoehtoa. Että aikaa ei ole yhtään enempää tai vaihtoehtoja ei ole enempää kuin yksi, vaikka todellisuudessa aika harvaa asiaa on pakko tehdä. Tai aika harvasta asiasta ei OIKEASTI voisi luopua. Moni oman elämän rajoite tai unelman tavoittelun este on vain oma pääkoppa. Kuten nyt vaikka tuo kodin raivaaminen rauhassa — eiköhän sekin toteutuisi, jos niin haluaisi. 

Listasin tähän mun isoja ja pieniä haaveita ihan vaan siksi, että muistan ne. Koska kun ne sanoo ääneen/kirjoittaa julki, ne myös toteutuu paremmin.

Unelmia:

 • Se koko kodin karsiminen kertarytinällä, rauhassa. 
 • Jonkin sortin ostolakko tai ainakin tiukka rajoite. (Katso kohta 1. Liittyy.)
 • Kokonainen viikonloppu miehen kanssa kaksin mökillä.
 • No jos totta puhutaan, haluaisin kokonaisen viikon siellä mökillä kaksin.
 • Yönsä nukkuvat lapset.
 • Kyky rajata oma ajankäyttö niin, että osaisin ottaa enemmän vapaailtoja ja -päiviä. Tämä ei ole mikään lesoilun aihe, että “voi että olen kiireinen”. Olen vaan olemattoman paska rajaamaan itselleni voimienkeräysaikoja.
 • Keittiöremontti.
 • Pihan laitto kesäkuntoon.
 • Ruutuaika. Itselleni.
 • Lisää jaksoja Ginny&Georgiaan. (Liittykö edelliseen? Ei!)
 • Lisää jaksoja Bridgertoniin.
 • Luksusloma hotellissa ystävän kanssa tai yksin. Pelkästään löhöilyä ja huonepalveluruokaa. Hiljaisuutta.
 • Perheloma. Esikoisen ja pienten ikäero on tuntunut tähän asti haasteelle lomakohteista miettiessä, koska tarpeet ja halut on niin erilaisia. Oli ihanaa viettää joku sellainen loma yhdessä, jossa kaikille olisi jotakin. Saa ehdottaa kotimaan kohteita.

Mistä sä unelmoit?

-Karoliina-

*kuva: Pixabay

Lue myös

X