Mainos: Swappie
Mainos kolmistaan

Minä, puhelinriippuvainen + alekoodi

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö Swappie

Kännykkä on mun lähin työkaveri ja työväline, oli kyse sitten mun palkkatöistä tai omasta yrityksestäni. Tai jos totta puhutaan, mun KÄNNYKÄT on. Toimin monesti kahdella puhelimella yhtä aikaa. 

Mun elämässä puhelin kulkee aamusta yöhön vierellä. Mä vastaan sähköposteihin puhelimella, teen some-sisältöä puhelimella (en edes omista enää oikeaa kameraa), suunnittelen työkokonaisuuksia puhelimella, tilaan ruuat puhelimella ja niin edelleen. Mä jopa nukun kännykkä mun tyynyn alla (lentokonetilassa). Tosin: Tälle löytyy selitys siitä, että koska nukun lastenhuoneen lattialla patjalla, mulla ei ole yöpöytää. Tyynyn alla pirisevä herätyskello sitä paitsi herättää mut, mutta samalla on hyvässä lykyssä on niin hiljainen, että lapset saa vielä jatkaa uniaan. 

On siis varmasti turha enää tämän jälkeen kertoa, että mä olen monella tapaa riippuvainen mun puhelimista. Mun työt on riippuvaiset siitä, mutta varmasti mä myös ihmisenä olen myös. Silloinkin ja niissäkin hetkissä, joissa mun ei olisi työn puolesta pakko notkua kännykkä kädessä. 

Mä koen tästä huolimatta, että puhelin ja erityisesti some tuo mulle paljon enemmän iloa kun haittaa. Mä olen introvertti, mutta totta kai haluan pitää yhteyttä ystävieni kanssa – whatsapp- tai insta-viesti on mulle usein  helpompi tehdä kuin puhelinsoitto tai live-tapaaminen. Musta on myös ihana lukea hyvin kirjoitettuja blogeja, seurata inspiroivia IG-tilejä, tehdä nettiostoksia kätevästi mobiililla tai kuunnella äänikirjoja kuulokkeilla puhelimen välityksellä. 

Koska mä käytän puhelinta niin paljon, on sillä väliä, millainen luuri kädessä kulkee. Meidän perheellä on kokemusta Swappie-puhelinkaupasta jo useamman vuoden ajalta. Swappie on kännykkäkauppa netissä, joka myy käytettyjä, tehdashuollettuja iPhoneja. Sellaisia, joiden kanssa ei tarvitse huolia puhelimen toimivuudesta, koska kaikilla Swappien puhelimilla on 12 kuukauden takuu. 

Sen lisäksi, että Swappiesta voi ostaa käytettyjä iPhoneja (halvemmalla kuin uutena!), on Swappie myös oiva paikka päästä eroon vanhoista puhelimista. Tämä tieto ilahduttaa meikäläisiä – Vai ollaanko ainoita, joiden laatikoissa lojuu vanhoja puhelimia useampikin? 

Huomaan, että vaikka mammapalstoilla ja lehdissä puhutaankin nykyisin paljon lasten ruutuajasta, myös moni aikuinen tarvitsisi säännöt puhelimen kanssa. Mä olen huomannut, että tällaiset asiat on lisännyt mun “puhelinhyvinvointia”:

  • Tee itsellesi selväksi, koska et ole tavoitettavissa (tai avaamassa sovelluksia) ja pidä siitä kiinni. Mun päivät alkaa paremmin, jos en avaa sähköposteja ja Instaa kun vasta työpaikalla.
  • Mieti ekologisuutta myös puhelihankinnoissasi. 85% älypuhelinten aiheuttamasta hiilijalanjäljestä tulee puhelinten valmistuksesta. Kierrätetyn puhelimen ostolla on siis todella merkitystä! (Ratkaisu: Swappie)
  • Pidä puhelinpaastoa. Mä esim joskus laitan netin kokonaan pois päältä. Mut tavoittaa silloin hätätapauksessa vain puhelimitse. Eikä kukaan enää soita oikeaa puhelua, jos ei ole todellista asiaa. 
  • Nauti somesta! Kaikesta ei tarvitse kokea huonoa omatuntoa: Jos sua rentouttaa illan some-ralli sohvalla, tee se! 
  • Tunnista, mitkä nettisisällöt kuormittaa ja mitkä rentouttaa. Vältä (ainakin iltaisin) ahdistavia uutisia ja poista some-tilit, jotka tuo kohtuuttomia paineita ja pahaa oloa. 

Tämä puhelinasia on musta samaa kasvatustyötä kun kaikki muukin lasten kanssa – Meidän esikoisella on ollut kaksi viimeisintä puhelinta Swappiesta ja molemmilla kerroilla on puhuttu siitä, miten käytetty lahja (toisella kertaa Swappie-puhelin oli synttärilahja) on yhtä hyvä kuin uusikin. 

Mä tiedän, että moni lapsi toivoo esimerkiksi kevään “todistuslahjaksi” tai valmistujaislahjaksi uutta puhelinta. Mä kannustan ottamaan Swappien huomioon, kun puhelimen ostopaikkaa mietitään. Hienoa Swappiella on myös se, että puhelimet on jaettu sivuilla kuntoluokkiin, joka kertoo puhelimen ulkoisesta kunnosta, joka taas vaikuttaa puolestaan puhelimen hintaan.

Koodilla  karoliina10 saat -10€ alennuksen, kun ostat Swappiesta. Koodin voi käyttää myös tarjoustuotteisiin. 

Kivaa lauantaita kaikille!

-Karoliina-

X