Kolmistaan

Leikki-ikäisten kanssa junaan

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

F lähti sunnuntaina loman aluksi mummolaan Hankasalmelle. Me ollaan vielä A:n kanssa töissä ja opettajamummo lomilla, joten esikoisella on paljon enemmän tekemistä, kun voi mummon kanssa viettää kesäpäiviä.

Meillä on lastenhoitaja aina maanantaista keskiviikkoon ja teoriassahan mulla on  50-prosenttinen työaika. Käytännössä teen kuitenkin kyllä töitä usein vähän myös to-pe ja sunnuntain, mutta tällä viikolla mä kuitenkin yritän tehdä melkein kaikki työt alkuviikon aikana, koska minä ja pienet tytöt matkataan esikoisen perään maalle heti torstaiaamuna. Ajattelin, että pidetään tällainen pitkä viikonloppuloma meidän perheen naisväen voimin mummon ja papan luona. Samalla tulee annettua A:lle mun hääpäivälahja: neljä päivää yksin kotona. 

Kun F oli pieni, me matkustettiin F:n kanssa kaksin mummolaan ihan joka kuukausi. Kesäisin me käytännössä asuttiin mummolassa, mutta nykyisin F käy mummolassa usein myös yksin. Siksi odotankin tätä reissua varmasti suhteettoman paljon. Tuntuu ihan kesälomaseikkailulle hypätä Mesin ja Ompun kanssa kolmisin junaan. Olen ollut pienten kanssa kerran junassa, mutta he olivat silloin ihan pieniä vauvoja, joten eivät muista kokemuksesta mitään. Nyt odotetaan kovasti “mäkistä”, eli leikkivaunun liukumäkeä. Varasin meille paikat leikkivaunusta ja mietin, että voisin syöttää nöpöille lounaankin ravintolavaunussa, niin saadaan ohjelmaa koko kaksituntiseksi. Ehkä otan varuilta F:n tabletin mukaan myös hätävaraksi.

Selasin mun vanhoja postauksia ja löysin sieltä junamatkavinkkejä. Pitää lukea läpi tämä vuoden 2014 postaus ja tämä vuoden 2017 postaus ennen matkaan lähtöä. Rattaat ajattelin jättää suosiolla kotiin. Tytöt on tosi reippaita kävelijöitä ja koska eivät nuku enää edes päiväunia rattaissa, tuntuu turhalle roudata rattaita junaan. Ainoa homma tässä on se, että nyt pitää mahduttaa kaikki matkatavarat reppuun, kun rattaat ei toimi kantojuhtana. 

Jakakaa junamatkavinkkejä leikki-ikäisten kanssa, jos teillä on hyviä tipsejä!

-Karoliina-

X