kolmistaan

Miksi kesällä kaikki on rennompaa?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Tytöt heräsi tänä aamuna viiden jälkeen, vaikka olin saanut lauantaina heidät jo nukkumaan hyssyttelyjen avulla puoli seiskaan. Tytöt olivat omaehtoisesta heräämisestään huolimatta väsyneitä (mikä perhana ne herättää?), mutta mä olin virkeä. Tytöt eivät heränneet yöllä kertaakaan, joten olin pitkästä aikaa saanut nukuttua ihan putkeen kuusi tuntia. 

Syötiin aamupalat ja muuta ja mä kömmin sitten jo 6.30 tekemään töitä alakertaan. Mä teen usein duuneja sunnuntaisin ja tänään tuntui sille, että mitä aikaisemmin aloitan, sen parempi. Olinkin tehnyt puoleen päivään mennessä jo kaikki kirjoitustyöt ja sähköpostit ja suunnitellut seuraavan viikon palkkaduuneja, joten loppupäivän pystyi viettämään ystävien kanssa, rannalla, pyöräillen ja grillaten. 

Kesä on kyllä ihan käsittämättömän ihanaa aikaa, koska tuntuu, että energiaa on paljon enemmän kuin talvella. Lopputalvesta mä olin täysin valmis yöunille jo viimeistään 21.30, eikö sekään uni tuntunut riittävän. Nyt valoisan aikaan me tosi usein grillaillaan A:n kanssa vielä tyttöjen unillemenon jälkeen ja katsotaan sarjoja. On ihan fine,että ainakin välillä unta on (yöherätysten kanssa) 24-5.00.

Vaikka mä odotankin mun EKAA TÄYSIN TÖISTÄ VAPAATA, KUUKAUDEN MITTAISTA, KESÄLOMAA SITTEN VUODEN 2013, olen yrittänyt ajatella, että kesää ja “lomaa” voi imeä itseensä nyt vielä töidenkin aikaan. Itse asiassa pitää, jottei tuohon neljään viikkoon lataudu liian suuret odotukset. 

Onkin jotenkin hassua, että talvisin työt tekee sen, että jo 19 aikaa tuntuu sille, että pitää valmistautua jollakin tapaa seuraavaan päivään. Nyt voi aivan hyvin istua naapureiden kanssa ulkosalla iltapala-aikaan asti (ja vähän yli). Miksi ihmeessä tällaista rentoutta ei löydy talvella? Onko se yksinkertaisesti valon syy/ansio. 

Tokihan talveen vaikuttaa se, että esikoisella on koulu ja harrastuksia ja ensi syksynä myös pienillä päiväkoti. Vaikka itse voisikin vaan rennosti mennä töihin, täytyy lasten kanssa (mun mielestä) olla selkeämmät rutiinit ja laukut pakattuna ja oikeat kamppeet päällä. Se toki vähän estää letkeää, hetkessä elämisen fiilistä. 

Mitenkäs siellä puolella ruutua: Onko arki ja töiden teko rennompaa kuin talvella?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

mekko saatu Superdry Ideapark

Lue myös

X