kolmistaan

Eiks tää viikko lopu jo. Minä tiistaina.

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Voi hyvä jysäys. Arvatkaapa mitä. Meillä taas sairastellaan. F on flunssassa mummolassa ja pienet tytöt on kurkunpäätulehduksessa kotosalla. Täytyypä sano, että tämä kolmen lapsen kanssa elämä on ollut viime aikoina melko vauhdikasta. Kuten meidän oma lääkäri jo kysyi treffatessamme taas: ”Onko teillä kausikortti tänne?”

1,5 kuukauden sisällä F on ollut kahdesti kuumeessa (ei ole yleensä ikinä), pienet räkäisiä putkeen lähes koko ajan ja päälle vielä kolme kurkunpäätulehdusta, neljän korvan tulehdus ja yksi silmätulehdus. Voin sanoa, että ihan normi olisi tähän kesän lopuksi tosi kiva juttu.

Mun piti lähteä eilen töistä suoraan Helsinkiin. Ajatus oli, että tekisin töitä junassa ja Helsingissä hotellissa koko illan. Noh. Eipä sitten onnistunut se homma. En halunnut jättää A:ta yksin kotiin kahden sairaan lapsen kanssa.

Tänään kuitenkin matkasin aamujunalla yhdeksi työpäivän mittaiseksi jaksoksi Helsinkiin. Ja olipa ihanaa!! Mä rakastan kuvauksia silloin, kun ei tarvitse olla itse kameran edessä. Ja tänään oli juuri sellainen päivä. Aurinkoa, naurua, ihania kuvia ja hyviä tyyppejä.

Noh, mutta. Kun kuvaukset oli iltapäivällä lopuillaan ja hyvä mieli, mies soitti, että se kaksosista, joka eilen oli vielä terve (toinen siis ei ollut) , oli alkanut vinkua hengittäessään. Mä soitin lääkäriin ja mies lähti kiikuttaamaan tyttöjä lääkäriin. Tiedetään kokemuksesta, että tuo ääni on juurikin edellä mainittu kurkunpäätulehdus, jonka kanssa ei kannata aikailla ja joka tosiaan Mesillä todettiin jo eilen. Kun saavuin viideltä Tampereelle, oli lapset saaneet kortisonit ja adrenaliini ja jo kotona.

Mutta eipä saaga siihen lopu. Mulla oli alkanut eilen illalla tosi kova särky poskessa, viisaudenhampaan kohdalla. Päivän aikana kipu vaan paheni ja niinpä kirjoitan tätä postausta nyt Acutan hammaspäivystyksestä. Että silleen.

Itkettäisi, jos ei jo naurattaisi. Kuvaparikin kertoo päivän monista vaiheista.

-Karoliina-

Ryhmäkuva: Janita Autio

Lue myös

X