kolmistaan

Eka kesäloma vuosiin

Teksti: Karoliina Pentikäinen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on epätodellinen olo. Mulla alkoi tänään kesäloma. Itse asiassa eka näin pitkä loma sitten vuoden 2009. Opiskelijana mä tein töitä kesät. Kun valmistuin opettajaksi, oli mulla pari pitkää (työtöntä) kesää, jonka jälkeen vähintään blogi on täyttänyt mun kesät. 

Viime kesä ei ollut mikään kaikista rentouttavin. Ja syksyllä – muuttohässäkän keskellä – tajuttiin A:n kanssa, ettei KUMPIKAAN meistä ollut pitänyt lainkaan lomaa. En tiedä, miten ei oltu tajuttu tai osattu, mutta syksyllä lomattomuus tuntui luissa ja ytimissä. Siksipä päätettiin jo hyvissä ajoin keväällä, että tänä vuonna me lomaillaan. A, jolle lomia on kertynyt enemmän, aloitti loman jo heinäkuun eka päivä. Minä tulen täältä perästä mukaa. 

Tämän heinäkuun meidän on tarkoitus mennä virran mukana ja tehdä pieni reissu ja olla muuten vaan perheen kanssa. Kaipaan kauheasti viidestään olemista. Joskus tuntuu, että se on meille haaste, koska F:n  toiveet yhdessäolosta on niin erilaiset kun pienten tyttöjen. Tulee helposti jakauduttua yksiköihin, jolloin jompi kumpi aikuisista on F:n kanssa ja toinen taas pienten. Nyt kuitenkin odotan, että voitaisiin olla yhdessä. F sanoikin vähän aikaa sitten leikkipuistossa: “Mä olen odottanut tätä niin kauan, että pienten kanssa pääsee leikkimään.” Toden totta Mesi ja Omppu on kasvanut kesän aikana hurjasti: He ovat jo lapsia, joiden kanssa voi touhuta ja jutella. Ymmärtävät kauhean paljon!

Jos kaikki säilyvät terveinä, meillä on A:n kanssa suunnitteilla yksi kolmen yön rillutteluvapaa aikuisten kesken myös tähän loman ajalle. Pitäkää siis kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että lapset pääsee mummolaan, kun iskä ja äiti pitää Tammerfest-bileet ystävien kanssa. 

Elokuun ekalla viikolla pienet tytöt aloittaa sitten jo päiväkotiharjoittelun, joten viimeinen lomaviikko menee sellaisissa treeneissä. 

Ainiin: Blogi päivittyy tänne elokuun alkuun asti “itsestään” kolmesti viikossa. Aina maanantaina, keskiviikkona ja sunnuntaina iltakasin aikaan. Nauttikaa näistä mun touko- ja kesäkuussa kirjoittamistani ajastetuista postauksista. Instassa pyörin, jos sille tuntuu. Jos ei tunnu, en pyöri. En ole myynyt/vastaanottanut yhtään kamppista seuraavaan kuukauteen. Hurjaa. 

Lomalle lompsis!

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Lue myös

X