kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.07.2021

3 x miksi vaatteiden karsiminen on niin vaikeaa

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä tein vähän aikaa sitten – taas tuhannennen kerran – vaatekaapin karsimista. Mullehan vaatekaapin invis menee noin kvartaaleittain. Ja joka kerta mä “rohkaistun” karsimaan kaapista jotain sellaista, jonka edellisellä kerralla tai edellisenä vuotena olen jättänyt vielä henkariin. 

Olen miettinyt, miksi karsiminen on mulle vaikeaa tai miksi joka kerta löytyy uutta raivattavaa. Tuli tällaisiin tuloksiin:

Mä saan työn puolesta uusia vaatteita tasaisin väliajoin. Ja vaikka olen viimeiset ehkä 4 vuotta kieltäytynyt useimmista vaatelähetyksistä, on totta, että rakastan kauniita vaatteita ja ilahdun uusista ihanuuksista (silloin kun ne tosiaan itse valittuja ja lupa lähettämiseen kysytty). Enkä näe tässä mitään pahaa – vaatteet ja tyyli on ollut aina omalta osaltaan tärkeä palanen mun blogia ja instaa, joten jos luopuisin tästä, olisi sama, kun ruokatoimittaja ei  testaisi uutuus-Mifuja ja eksoottisimpia kasviksia. 

Mun koko on vaihdellut kevään 2019 jälkeen paljon, joten olen epävarma siitä, mitä kaappiin kannattaa jättää. Yleensä en usko “tavoitevaatteisiin”, mutta raskaus, synnytys, laihtuminen ja IBS-/endometrioosioireet ovat tehneet sen, että on vaikea sanoa, mikä mun koko tulee olemaan jatkossa ja mitä kannattaa säästellä. Myös mun yläkropan lihakset on mulle täysin uusi asia – Olen aika tulessa siitä, että mulla on kerrankin selkä, hartiat ja hauikset, jotka istuu takeissa ja mekoissa, mutta samalla kaikki ne lukuisat yläosat, jotka olen pienentänyt hartioista ompelijalla vuosien saatossa, ei mahdukaan mulle. Nyt mietin, pieneneekö mun kroppa, kun tyttöjä ei tarvitse parin vuoden päästä kantaa enää niin paljon. Eli toisin sanoen jätänkö pienihartiaiset vaatteet kaappiin. Vai iskenkö suosiolla eteenpäin. 

Kolmas karsimista hidastava juttu on se, että mä olen fiilispukeutuja. Mulla on kyllä sellainen oma tyyli ja tiedän, mikä on mun juttu. Mutta – sen “mun jutun” sisällä on hyvin erilaisia värejä ja vaatteita, jotka ei todellakaan käy kapselimaisesti kaikki yhteen. Se tekee sen, että vaatteita on oltava enemmän, jotta jokaiseen mekkoon on myös päälle lämmin neule tai jokaisiin yläosiin ainakin yhdet sopivat farkut. 

Sellaisia aatoksia mulla.

Mikä kannustaa sua karsimaan? Näetkö sitä edes tarpeelliseksi? Ja mikä on vaatekaappi-inventaarion esteenä?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (1)

Mun vaatekaappi kyllä kaipaisi karsimista. Se on niin täynnä, ettei sinne oikein mitään mahdu ja käytössä pyörivät sitten ne muutamat hassut vaatteet siitä eturivistä 😅

Ehkä vain saamattomuus estää karsimisen.
Vaikeinta ei ole edes niinkään päättää, mikä lähtee ja mikä jää, vaan ne kasat sen kaiken jälkeen. Mihin laitan tämän kaiken? Helpointa on tietysti sijoittaa vain ne väärän kokoiset tai itselleen vääön värisen hyväkuntoiset merkkivaatteet. Tiedän niiden menevän kaupaksi paikallisessa Kontissa.
Mutta entä ne trikoovaatteet, joita tuskin kukaan muukaan enää haluaa? Minne voi viedä kierrätykseen tekstiilijätteen?

Lisäksi on vielä sitten se pino, jossa on ne muuten kivat, mutta korjausta tai laittoa vaativat. Muuten kiva, mutta vetoketju pitäis uusia -kategoria. Tekemistäe valmiit kaappiin tai kierrätykseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X