Kolmistaan

3 x miksi vaatteiden karsiminen on niin vaikeaa

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä tein vähän aikaa sitten – taas tuhannennen kerran – vaatekaapin karsimista. Mullehan vaatekaapin invis menee noin kvartaaleittain. Ja joka kerta mä “rohkaistun” karsimaan kaapista jotain sellaista, jonka edellisellä kerralla tai edellisenä vuotena olen jättänyt vielä henkariin. 

Olen miettinyt, miksi karsiminen on mulle vaikeaa tai miksi joka kerta löytyy uutta raivattavaa. Tuli tällaisiin tuloksiin:

Mä saan työn puolesta uusia vaatteita tasaisin väliajoin. Ja vaikka olen viimeiset ehkä 4 vuotta kieltäytynyt useimmista vaatelähetyksistä, on totta, että rakastan kauniita vaatteita ja ilahdun uusista ihanuuksista (silloin kun ne tosiaan itse valittuja ja lupa lähettämiseen kysytty). Enkä näe tässä mitään pahaa – vaatteet ja tyyli on ollut aina omalta osaltaan tärkeä palanen mun blogia ja instaa, joten jos luopuisin tästä, olisi sama, kun ruokatoimittaja ei  testaisi uutuus-Mifuja ja eksoottisimpia kasviksia. 

Mun koko on vaihdellut kevään 2019 jälkeen paljon, joten olen epävarma siitä, mitä kaappiin kannattaa jättää. Yleensä en usko “tavoitevaatteisiin”, mutta raskaus, synnytys, laihtuminen ja IBS-/endometrioosioireet ovat tehneet sen, että on vaikea sanoa, mikä mun koko tulee olemaan jatkossa ja mitä kannattaa säästellä. Myös mun yläkropan lihakset on mulle täysin uusi asia – Olen aika tulessa siitä, että mulla on kerrankin selkä, hartiat ja hauikset, jotka istuu takeissa ja mekoissa, mutta samalla kaikki ne lukuisat yläosat, jotka olen pienentänyt hartioista ompelijalla vuosien saatossa, ei mahdukaan mulle. Nyt mietin, pieneneekö mun kroppa, kun tyttöjä ei tarvitse parin vuoden päästä kantaa enää niin paljon. Eli toisin sanoen jätänkö pienihartiaiset vaatteet kaappiin. Vai iskenkö suosiolla eteenpäin. 

Kolmas karsimista hidastava juttu on se, että mä olen fiilispukeutuja. Mulla on kyllä sellainen oma tyyli ja tiedän, mikä on mun juttu. Mutta – sen “mun jutun” sisällä on hyvin erilaisia värejä ja vaatteita, jotka ei todellakaan käy kapselimaisesti kaikki yhteen. Se tekee sen, että vaatteita on oltava enemmän, jotta jokaiseen mekkoon on myös päälle lämmin neule tai jokaisiin yläosiin ainakin yhdet sopivat farkut. 

Sellaisia aatoksia mulla.

Mikä kannustaa sua karsimaan? Näetkö sitä edes tarpeelliseksi? Ja mikä on vaatekaappi-inventaarion esteenä?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X