Kolmistaan

Remppahaaveita

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä kirjoitin tammikuussa 2020 postauksen siitä, millaisen unelmakodin mä meille sitten joku päivä haluaisin. Silloin postaus, jonka oli tarkoitus olla vain haavesanoja tietokoneruudulla, poiki yllättäen meille asuntotarjouksen. Vaikka sanotaan, että “ei kukaan sua tule kotoa hakemaan”, meidät kyllä tultiin tuon postauksen myötä kotoa hakemaan uuteen kotiin. 

Koska toiveet kannattaa sanoa ja kirjoittaa ääneen, ajattelin tehdä tähän nyt postauksen siitä, millaisia remontteja mä lähivuosina haluaisin meidän kotiin. Vielä ei ole budjetti kasassa, eikä kyllä voimiakaan näihin ryhtyä, mutta onpahan pieni to do -lista valmiina, kun oikea hetki koittaa. 

  • Keittiöremontti. Meillä on minusta kaunis ja talon henkeen sopiva keittiö, mutta on selvä, että meidän tulee remontoida keittiö lähivuosina. Toiveina olisi lisää tilaa ja kivitasot, mutta mistähän sitä lisätilaa saa, jos itse pinta-ala ei lisäänny. Hah. En toisaankaan tiedä, mutta ehkä se selviää. Olisi ihana ajatella keittiö jotenkin aivan erilaiseksi kun nyt, mutta toisaalta kaikki tuntuu olevan jo nyt oikeilla paikoillaan. 
  • Lastenhuoneen seinän siirto. Meillä (mulla) olisi tavoite, että F muuttaa joskus teinivuosina pienten tyttöjen huoneeseen ja pienet puolestaan F:n huoneeseen niin, että huoneiden kokoa kuitenkin tasataan vastaamaan toisiaan. Ainoa ongelma tässä on huoneiden välissä oleva kantava palkki, mutta ehkä joku keksii tähän(KIN) ratkaisun. Samalla seinien väliin tulee laittaa äänieriste. Nyt seinä on levyä, jonka läpi kuuluu aivan kaikki. Tarkoitan – ihan kaikki.
  • Aikuisten makuuhuoneeseen seinä. Meidän alakertaan mennessä mennään suoraan mun ja A:n makuuhuoneeseen. Ja sen läpi taas kuljetan kodin ainoaan kylppäriin. Tämä asia on ollut mulle ongelma jo asuntoa ostaessa, mutta koska kaikkea ei voi saada, täytyi tehdä kompromissi. Nyt olen kuitenkin keksinyt, että makkariin onnistuisi ehkä sittenkin rakentaa seinä, jos kulkukohtaa kylppäriin vähän muuttaisi. En ole kuitenkaan vielä varmistanut remontin mahdollisuutta alan ammattilaisilta (putket, vesieristeet, kantavat seinät jne jne). Yksin ongelma, mikä suljetussa makuuhuoneessa olisi, liittyy pyykkihuoltoon. Jep, kuulostaa ehkä hassulle, mutta tähän asti me ollaan läväytetty kuivurista tulleet pyykit meidän sängylle ja taiteltu ne sitten siitä kaappiin. Jos makuuhuone erotetaan seinälle, pitää keksiä nollaneliöissä tila, jossa tapahtuu viikkaus.

Millaisia remppahaaveita sulla on?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X