Kolmistaan

Kaksoset aloittaa päiväkodin

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä olen osin innoissani, osin vähän jännityksissä siitä, että meidän pienillä tytöillä alkaa näinä päivinä päiväkotielo. 

Toisaalta ajatus siitä, että lapsille on sijoituspaikka (lol) viitenä päivänä viikossa tuntuu taivaalla — ehkä tosiaan voin joskus tehdä töitä kokonaisen työviikon niin, ettei tarvita erikoisjärjestelyjä. Ehkä joskus voin tehdä etätöitä kotona YKSIN. Ehkä he saavat ihania virikkeitä, oppivat uutta ja harjoittelevat toimimaan myös ilman, että kaksoissisko on aina vierellä. 

Mutta sitten toisaalta: Entä jos alkaa sairastelukierre? Entä jos ikävöivät kauheasti? Entä jos päikkypäivät on heille liian väsyttäviä? 

Mua mietityttää myös aamujen sujuvuus. Kun pitää saada kaksi  “minä ite, ei äiti/isi auta -lasta” pukeissa myös pakkasaamuina päiväkotiin, täytyy aamuihin varata enemmän aikaa. Ja entä silloin, kun A on työreissussa ja mä roudaan lapsia yksin päikkyyn? Onko pakko alkaa ajamaan taas autoa? (Välissä yli 2 vuoden tauko). 

Mutta. Vaikka mielessä on myös huolestuttavia aatoksia, on yleisfiilis päiväkodin aloituksesta tosi positiivinen. Tuntuu, että meidän elämässä kääntyy ihan uusi sivu. Omppu ja Mesi ei ole enää vauvoja. Heille tulee uusia asioita ja ihmisiä elämään ja samalla meidän elämään tulee enemmän rytmiä. 

Uskon, että he nauttivat ohjelmasta ja lauluista ja leikeistä tosi paljon. Myös uusi kieli, joka on mukana heidän päiväkodin opetussuunnitelmassa, tuntuu kivalle ajatukselle. 

Meille ehdotettiin aloituspuhelussa, että tytöt aloittaisivat samassa päikkyryhmässä, mutta kun lapset jaetaan toimintahetkissä pienryhmiin, he olisivat eri pienryhmissä. Tuo ajatus tuntuu tosi hyvälle. Omppu on sosiaalisempi kuin Mesi ja siksi Mesi jää usein vähän varjoon. Toisaalta Omppu myös koko ajan huolehtii Mesistä, joten tämä tekee hyvää varmasti molemmille. Mesi pääsee loistamaan omana itsenään ja toisaalta isosisko-Omppu saa välillä relata pikkusiskon huolehtimisesta. Saa tosin nähdä, sopiiko järjestely tytöille. Vaikka he ovat minusta itsenäisiä, on niinä muutamana hetkenä, kun siskoa ei ole ollut vieressä vaikka nukkumaan mennessä, tullut suuret itkut. 

Ihanaa varhaiskasvatuksen alkua myös muille “uransa” aloittaville!

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

P.S. Tuo otsikon kaksos-sanan käyttö häiritsee. En tiedä miksi. Ovathan he kaksoset. Ei vaan ikinä kutsuta heitä yksikössä.

X