Kolmistaan

Mitä pakata päiväkotireppuun?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Meidän perheessä on viimeksi ollut päiväkotilainen keväällä 2016. Joten nyt, kun meidän pienet aloittaa päikyn elokuussa, täytyy oikeasti vähän virkistää muistia siitä, mitä kaikkea sinne päikkykassiin tulikin pakata. 

Noh, aloin googlata päiväkotikassiaihetta ja mitä ihmettä netin syövereistä löytyikään. Totta kai itse kirjoittamani postaus vuodelta 2014, hah. Sen lisäksi, että postaus oli kattava ja luultavasti edelleenkin ajankohtainen (meinaan mennä sen listauksen mukaan myös vuonna 2021), niin mun sydän meinasi pakahtua. KATSOKAA TÄTÄ PIENTÄ TYTTÖÄ, mun esikoista tässä postauksen kuvassa! Miten pieni lutunen hän on joskus ollutkaan – vajaa nelivuotias. 

Koska en viitsi keksiä pyörää uudelleen, tässä mun vuoden 2014 postaus toistamiseen, olkaa hyvä.

“Aika pakata minin kassi hoitopäivää varten. Ja sehän menee seuraavasti.

HOITOKASSIN PERUSVARUSTUS VUODENAJASTA RIIPPUMATTA:

  • Aluspöksyt
  • Sukat
  • Kauteen sopiva sisävaatekerta (Esim. näin kesällä leggarit, t-paita ja pitkähihainen t-paita)
  • Lapsen omat lääkkeet
  • Unilelu (jos sitä ei jätetä hoitoon)
  • Mahdollinen varatutti pienelle

 

HOITOKASSIIN LISÄOSAT, ELI KAUSITTAIN VAIHTUVAT VARUSTEET

  • Ekstraulkokamoja ja -varusteita, eli kesällä mm. aurinkolasit ja –rasva. Talvella ja kylmemmillä säillä keväällä ja syksyllä mm. vaihtopipot, -hanskat ja villasukat, sekä villapuku, jos alkuperäiset vaatteet vaikka kastuu, tai keli kylmenee aamun pukeutumisesta.

 

HOITOON KANNATTA JÄTTÄÄ (JOS VAIN SAA )

  • Osa niistä kamoista, joita hoidossa tarvitaan lähes päivittäin. Meillä on mm. erikseen hoitokumisaappaat ja tuplamäärä kurakamoja, jotta yhdet voi olla aina suoraan päiväkodilla.
  • Juomapulla (sitä tarvitaan usein kuumilla ilmoilla ulkona)
  • Sisätossut
  • Unilelu (niin ei ainakaan unohdu ja aiheuta katastrofia)
  • Mahdollista päiväkotiharrastusta varten tarvittavat vaatteet ja välineet. F:llä on esimerkiksi päiväkodissa tanssitunti, jonne tytöt haluavat pukeutua balettiasuihin. Pari kertaa puvun unohtaneena päätin, että syksyllä asu saa asua päiväkodin kaapissa.
  • Vaippoja ja nimikoituja tutteja, jos niille on vielä tarvetta.

Näin siis kuin itse olen kokenut hoitotarvikerumban sujuvan parhaiten. Toiset jättävät tuon koko laukun tai sen sisällön vakkaristi hoitoon. Se on varmasti kätevää, ettei tarvitse roudata samaa kassia edestakaisin, mutta kuten taisin jo aikaisemminkin mainita, mulle se tapa ei sovi. Mun mielestä on kivempi laittaa F hoitoon niin, että voin joka ilta tarkistaa, että hänellä on juuri oikeat kamat mukana (voi se morkkiksen määrä, kun lapsen jätettyä jo hoitoon tajuaa, että pipo on esimerkiksi päivään liian ohut, tai että päivästä onkin tulossa helteinen ja minillä on mustat kollaripöksyt jalassa).

Itse teen muuten vielä niin, että hautaan ne peruskamat – sukat ja muut – aivan laukun pohjalle, ja laitan etumaiseksi ne, jotka arvelen F:n tarvitsevan päivän aikana. F:llä kun harvoin aamulla autolla hoitoon mennessä on niin paljon päällä, kun päivän pitkiin ulkoiluihin esim. talvella vaaditaan. Silloin villahaalari ja kauluri löytyvät joko repusta etumaisena, tai jos ehditään aamulla päiväkodin eteisessä säätää, jo suoraan F:n haalarin hihaan tungettuina. Ajattelen, että näin vähän autan hoitajienkin työtä, ettei heidän tarvitse arpoa, mistä F:n vaatteet löytyy, vaan koko setti on kätevästi saatavilla ulkoiluja varten.

Tällä tavalla meillä on menty nyt kaksi vuotta. Välillä väkisinkin unohtuu jotain. Jopa itse se kassi.

Mitä itse lisäisit listaan? Tai onko jokin tuote listassani sinusta täysin turha?”

 

-Karoliina vuonna 2021 ja 2014-

X