Kolmistaan

Kesä laatikkopyörällä rullaten

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

*pyörä lainassa kesän Tavarapyöräasiantuntijasi lta 

Instassa mua seuranneet on varmasti huomannut, että meidän perhe on rullannut menemään laatikkopyörällä koko kesän. Mehän ollaan aina oltu pyöräilevä perhe, mutta viime keväänä alettiin pohtia, miten voitaisiin pyöräillä kätevästi kahden pienen kanssa myös silloin, kun puikoissa on välillä vain yksi aikuinen. Idea syntyi laatikkopyörästä ja Tavarapyöräasiantujasi sen meille lainasi.

Käytiin keväällä koeajamassa Tampereen showroomilla useampikin pyörä, ja päädyttiin kolmipyöräiseen Babboeen. Tarjolla oli myös sulavalinjaisempi kaksipyöriä ja pari muuta kolmepyöräistä, mutta Babboen perinteinen muoto ja helppous (voi esimerkiksi istua pyörän päällä myös liikennevaloissa) viehätti. 

Ja helppoahan pyöräily on ollut. Me ollaan rullattu pyörällä keskimäärin kerran päivään. Babboen virallinen korin kantoraja on 100 kiloa, joten monta kertaa me ollaan matkattu myös niin, että mies on polkenut ja minä ja pienet tytöt ollaan istuttu korissa. Enimmäkseen toki ollaan ajettu niin, että 2-3 lasta on ollut kyydittävänä. Babboessa on sähkömoottori, joka auttaa nousemaan mäkiä. Jos multa kysytään – tai mun jalkalihaksilta – Babboen moottori voisi olla Pyynikinharjulla vähän tehokkaampikin, mutta toisaalta valintavaiheessa tiedettiin, ettei tämän pyörän vääntö ole yhtä suuri kuin monien muidenkin. 

 

Laatikkopyörässä parasta on…kaikki. Ja nyt jo mietitään, mitä me tehdään tulevien kesien suhteen. Pitäisikö ostaa oma tai lainata vai mitä tehdään? Keskustassa asuessa pyörä on monta kertaa kätevämpi kuin auto. Isoon laatikkoon mahtuu hirveä määrä kauppakasseja ja lapsia, joten mun oma elämä varsinkin on avartunut paljonkin, koska mähän olen tosi arka ajamaan autoa. Pyörän avulla olen voinut liikkua lasten kanssa vaikka mihin. 

Kaikki lapset tykkää istua pyörän kyydissä ja se on myös hyvä väsyneen päivän ohjelmanumero. Aikuinen saa hetken “omaa rauhaa”, kun saa vaan polkea eteenpäin. Lapset istuu kiltisti ja katselee maisemia. Tämä toimii silloin, kun ulkoriehuminen on mennyt yli tai vaikka flunssan vuoksi ei voi antaa lasten juoksennella aivan järjettömän paljon. 

Tavarapyöräasiantuntijat kertoi, että laatikkopyörien suosio on noussut aivan räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Eikä ihme. Onhan tämä nopea, kätevä ja ekologinen tapa kulkea. Myös tietyt alueet on kuulemma korostunut “laatikkopyöräystävällisiksi”. Pyynikki on kuulemma yksi niistä ja toki me ollaan itsekin se huomattu. Meidän talossa asuu kahdessa rapussa yhteensä neljä lapsiperhettä. Kolmella on laatikkopyörä. 

Tykkääkö teidän perhe pyöräillä? Ja jos, mikä on teidän tapa liikkua?

-Karoliina-

X