Kolmistaan

Pikatoivepostaus – ruuat!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Mä laitoin aamulla Instagramiin haasteen, jossa lupasin toteuttaa ensimmäisen postausidean tänään blogiin, joka mulle ehdotetaan. Eka ehdotus meni näin:

LAPSUUS:

Olen aina ollut kova syömään. Söin koko lapsuuteni arkisin kolme lämmintä ruokaa – koulussa, koulun jälkeen mummon kanssa kotona ja sitten vielä viiden aikaan iltaruoka perheen kanssa. Ruoka on ylipäätään näytellyt aina tärkeää roolia meidän perheen arjessa ja juhlassa jo lapsena. 

Suosikit: kaikki mummon tekemät (esim pyttipannu ja lihapullat), iskän tekemä jauhelihakastike ja spagetti, äitin kanakääryleet ja Raija-Anneli nimisen pitseerian pitsat (kylän ylpeys, jonka pitsoja käytiin syömässä ympäri Suomea). Lapsenakaan en usein ostanut karkkia: Mun suosikit oli jo silloin leivokset, pullat ja kakut. Aivan, kuten nykyisinkin!

Inhokit:Edellisistä huolimatta – liha. Söin nimittäin tasan nuo liharuuat, jotka edellä mainitsin, mutta missään muussa ruuassa en pitänyt lihasta. Joku leivänpäälliskinkku tai pihvi oli kauheinta, mitä tiesin. 

 

AIKUISUUS:

Suosikit: Kaikki hyvin tehty ruoka. Kuulostaa typerälle, mutta tottahan on se, että jokaisen ruuan voi pelastaa tai tuhota kokkaustaidoilla ja oikeilla/väärillä raaka-aineilla. Tykkään nykyisin hyvästä pippuripihvistä, miehen tekemästä bataattikeitosta, pastoista ja välillä myös pitsa- ja hampparimätöstä. 

Inhokit: En pidä huonosta lihasta (jänteet, apua!!), enkä juuri aniksesta. Lakritsi ja salmiakki on hyvää sellaisenaan, mutta inhoan, jos niitä tungetaan ruokiin. Ennen inhosin fenkolia. Nykyisin jo pidän siitä. 

 

-Karoliina-

Lue myös

X