kolmistaan

Intohimona pieni koti – Karoliinan kompakti kaupunkikoti

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Mä kävin tällä viikolla hakemassa Ärrältä vähän sairauslomalukemista ja käsiini tarttui kaksi sisustuslehteä, jonka molempien kansissa mainostettiin pieniä, tilaihme, koteja. Nappasin lehdet hykerellen kainalooni ja painuin peiton alle lukemaan niitä.

Lehtiä lukiessa päähäni alkoi sinkoilla kymmeniä ideoita siitä, miten haluaisin itse kirjoittaa pienistä kodeista, tilaratkaisuista, kotikompormisseista ja kaikesta siitä, mikä pieniin koteihin liittyy. Vaikka olenkin kirjoittanut pienen kodin asioista jo vuosia, tuntui, että mulle tuli yhtäkkiä sellainen uusi herääminen tähän aiheeseen: TÄMÄ oli juuri sitä, mistä haluaisin jatkossa tehdä. Juuri tästä mulla on kokemusta ja tästä jo jotain tiedänkin. Samalla, kun selasin lehden sivuja täytin kännykän muistioita erilaisilla IG- ja postausideoilla koskien pienikotiteemaa. Puolen tunnin päästä kännykkäni näytöllä oli jo 36 ranskalaista viivaa täynnä asiaa. ”Voi kun voisi ihan opiskella tätä aihetta”, ajattelin. 

Jokaisella meistä on omat intohimomme kohteet. Joku rakastaa superfoodeja, joku käsitöitä ja kolmas Formuloita. En tiedä tarkalleen, missä vaiheessa mua alkoi kiinnostaa kompakti asuminen, mutta se on ollut mun kodeissa kantava teema varmasti jo liki 10 vuotta. Olenhan tuunannut vuosien saatossa vaatehuoneesta alkovin, rakentanut olkkarin nurkkaan sänkysohvan(voi, miten rakastinkaan tätä kotia) ja sullonut lapseni asumaan vanhaan kylpyhuoneeseen. Itse asiassa – kahdesti. 

Koen, että viehätys pieniin koteihin on osin käytännön sanelema, osin sellainen, joka kumpuaa mun luonteesta. Koska haluan asua keskustassa, enkä ole kuitenkaan miljonääri, pienen tilan asuminen on käytännössä pakon sanelemaan. Toisaalta: Mun luonne on sellainen, että rakastan erilaisia haasteita. Tykkään laittaa itseni ahtaalle (öh,öh), jos se on jollakin tapaa itse valittua. Mä saan suunnatonta iloa siitä, että saan nollatilan toimivaksi tai keksin ratkaisuja paikkoihin, joissa niitä ei ole valmiiksi. 

Tästä lähtien kirjoitan pieneen kotiin liittyviä tekstejä tunnisteella #karoliinankompaktikaupunkikoti ,eli KKKK. Laitan tuon tunnisteen alle myös vanhat, aihetta liippaavat, postaukset ja IG-nostot, kunhan saan kahlattua vanhat arkistot läpi. Jos kotiaihe kiinnostaa erityisen paljon, suosittelen ottamaan seurattavaksi @pieni_talo_pyynikilla -tilin. 

Kerro, mikä asumiseen, kotiin, remontointiin ja sisustamiseen liittyvä juttu sulla on lähellä sydäntä? Kiinnostaa tietää, onko siellä ruudun takana muita pikkukotipöhköjä vai puhutteleeko teitä joku muu kotiteema.

Kivaa sunnuntaita!
-Karoliina-

Lue myös

X