Kolmistaan

Sellainen syysloma sitten niin....

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Olin ajatellut, että teen tänään postauksen meidän IHANASTA syyslomasta. Noh, perusflunssa iski tielle, joten syysloma oli…erilainen.

Me ei olla miehen kanssa vielä oikein totuttu tähän syysloma-,joululoma-,hiihtolomaelämään, joten tänä vuonna(kin) syysloma tuli ikään kuin vähän yllätyksenä. Herättiin aiheeseen vähän myöhässä, joten lopulta päätettiin, että pidetään vain perjantai koko perheen lomaa. Esikoinen oli loman alkuosan mummolassa, ja meillä oli sitten tarkoitus, että menemme perjantaina koko perheen voimin vähän “vaeltamaan”.  Vettähän tuli sitten kuitenkin niin huolella, että ulkoilu vaihtui kyläilypuuhiin. Perjantaiaamuna kyläiltiin meidän nykyisen kodin entisillä asukkailla ja iltapäivällä kylään meille omaan kotiin tuli ystäväperhe. Se oli ihanaa ja kivaa ja jostain syystä mun sosiaalinen into on kasvanut tämän syksyn aikana. En edelleenkään ole mikään social butterfly, mutta olen nauttinut enemmän ja tiheämmin vieraiden seurasta kuin moneen vuoteen. Se on ollut tosi kivaa!!

Mutta sittenhän syysloma sai epätoivotun käänteen, kun perjantai-lauantaivälisenä yönä ensin Mesin kuume pomppasi 39 asteeseen ja lauantaina Omppu alkoi itkeä korvaansa (joka sitten todettiinkin korvatulehdukseksi). Lääkäri sanoi, että pienillä, päiväkodin aloittaneilla lapsille 10-12 flunssaa vuodessa “plus välinenänvuoto” on aivan normaalia, mutta kyllä sellainen tahti tässä arjessa tuntuu aika hurjalle. Varsinkin, kun pienten taudit menee kuitenkin vähän limittäin, jolloin vanhan taudin lopun ja uuden taudin välissä ei ole montaakaan viikkoa…tai päivää.

Meidän olin alun perin tarkoitus viettää lauantaipäivä vielä perheen kanssa ja sitten esikoisen oli tarkoitus mennä meidän ystäville yökylään, hoitajan piti tulla meille pienten kanssa ja minun ja miehen mennä nukkumaan pois univelkoja. Tästä setistä toteutui nyt vain esikoisen setti. Onneksi toki edes se!  

Nyt isketään sitten odotukset seuraavalle lomalle, jouluun! Toivottavasti silloin voidaan ottaa takaisin lomahommelit ja yhdessä vietetty aika. Ainakin sillä kertaa varataan lomailuun enemmän päiviä kuin yksi plus viikonloppu. 

-Karoliina-

X