kolmistaan

Näin meni lopulta tuteista luopuminen

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Viime lauantaina se sitten vihdoin tapahtui – kaksoset veivät tutinsa metsään oravavauvoille. Luopumisesta oltiin puhuttu miehen kanssa jo vaikka kuinka kauan, mutta matkalle sattui monta hidastetta. Toisinaan eteen tuli reissu juuri sillä hetkellä, kun luopuminen olisi ollut luontevaa. Joskus taas sairastelu siirsi h-hetkeä. 

Aloitimme tutista (ja tuttipulloista) luopumisen lauantaina asiasta juttelulla. Kerrattiin tyttöjen kanssa useaan otteeseen, kuinka he ovat isoja tyttöjä ja kuinka oravavauvat sen sijaa tarvitsisivat kipeästi tutteja. Tämän jälkeen koko perhe etsi tutteja ympäri kämppää, ne laitettiin muovipussiin ja sitten suunnattiin kohti Pyynikin metsiä. Juonessa oli mukana myös isosisko, joka piilotti pienille lahjat huomaamatta ja vei myös tuttipussukan roskiin, kun me aikuiset harhautimme pienet tytöt. 

Pelkäsin etukäteen tuttishow:ta aivan kauheasti. Tytöt ovat olleet sellaisia tutinlupsuttajia, että monesti kaksikaan tuttia ei ole riittänyt yhtään minnekään, vaan käsissä ja vierellä on täytynyt olla lukuisia tutteja, joista toiset on tietysti ollut toisia parempia (ja joista on sitten saatu aikaan riitakin siskosten välille). 

Siksi olenkin älyttömän hämmästynyt siitä, että ainakin toistaiseksi näyttää sille, että tuteista luopuminen kävi älyttömän helposto. Tytöt kyselivät luopumispäivänä pari kertaa tutteja, mutta niistä ei tullut edes itkua. Muistuttelimme vaan, että tutithan jätettiin metsään, eikä niitä enää ole. Ensimmäiset itkut aiheen vuoksi tapahtui iltasadun aikaan, Omppu jopa etsi säälittävästi tutteja sohvan takaa, mutta lopulta koko iltatoimet ja nukutus selvittiin ihan parin minuutin itkulla. Yöllä Omppu kaipasi kerran tuttia, mutta rauhoittui parissa minuutissa. Mesi taas itkeskeli lyhyesti pariin otteeseen tuttipullon perään (on saanut kipeänä juoda maitoa yöllä niin halutessaan, ja se tapa jää usein päälle). Mutta siinäpä se! Ei siis hysteriaa, raivoa tai valvottuja yön tunteja tuttien vuoksi. Ehkä aika tosiaan oli täysin oikea. 

Tässä siis pieni kannustin teille muille, jotka pelkäätte tuteista luopumista. Joskus se voi tosiaan siis ennakko-oletuksista huolimatta mennä hirmuisen hyvinkin! 

Tuntuu myös tosi vapauttavalle, että tämä asia on nyt vihdoin saatu pakettiin. Enää opetellaan vaipoista kokonaan pois ja sitten otetaan vielä nukutus- ja yöheräilyjutut haltuun, niin lapsethan on jo valmiita muuttamaan omilleen, öhöh. 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Lue myös

X