kolmistaan

Monen vuoden tauon jälkeen – siskoviikonloppu!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

*postauksessa kerrottu hotelliloma saatu Ikaalisen Kylpylältä


Kivaa sunnuntai-iltaa sinne! Mä palasin tänään päivällä Ikaalisista, jossa vietin yhden yön mun siskojen kanssa. Mulla on kaksi pikkusiskoa, ja ennen vanhaan – aikana ennen meidän pienten ja mun Auroora-siskon tyttären syntymää – meillä oli tapana pitää kokonainen siskoviikonloppu kolmisin ainakin  kerran vuodessa. Viime vuosina tämä tapa on jäänyt, ja usein kun ollaan nähty, ollaan nähty miesten ja lasten kanssa. Eikä siinäkään mitään vikaa, päinvastoin, mutta joskus on tietysti hauskaa olla ihan vain kolmistaan.

Hypättiin Tampereelta bussiin aikaisin lauantaiaamuna ja saavutiin Ikaalisten kylpylään* jo ennen ysiä. Suunnattiin siitä heti aamupalalle, sitten polskimaan kylpylään ja tämän jälkeen kirjauduttiin huoneeseen.  Mä olen käynyt uudistuneessa Ikaalisten kylpylässä kesällä perheen kanssa, mutta täytyy sanoa, että ympäristö toimii myös näin aikuisille. Apina-altaan ja leikkihuoneen sijaan vaan juotiin kuoharia porealtaassa tällä kertaa. Meillä olisi ollut illalla vielä liput Martti Servon keikalle, mutta uni veti voiton. Oli ihanaa nukkua hyvät ja pitkät yöunet.

Me taidetaan siskojen kanssa olla luonteiltamme tosi erilaisia, mutta kun ollaan yhdessä, meidän huumori on tosi samanlaista. Just naurettiin, että meillä on kyllä niin typerät yhteiset jutut, ettei ne saletisti naurattaisi ketään muita. Sellainen hölmöille asioille rätkätys on ehdottomasti parasta siskoudessa. Ja tietysti se, että taustajoukoissa on aina kaksi naista, joihin voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Mä aina välillä pohdin, että millaiset välit meidän tytöille tulee olemaan aikuisina. F on niin paljon vanhempi kuin pienet, mutta toisaalta aikuisena yksi yhdeksän vuotta ei tunnu missään. Sitäkin aina välillä mietin jo ilolla, että meneekö pienet tytöt F:lle yökylään, kun tämä muuttaa omilleen. Ja missä vaiheessa F:n voi jättää vaikkapa pienten nannyksi, kun me mennään miehen kanssa jonnekin menolle. Entä mitkä tulee olemaan tyttöjen omia sisäpiirivitsejä ja mitä asioita he manailevat porukassa meistä vanhemmista?

Millaiset välit sulla on sun sisaruksiin?

-Karoliina-

Lue myös

X