kolmistaan

Uusi normaali – lapset aina kipeinä

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Vietiin tänään tytöt ekaa kertaa kaksin päikkyyn. Viimeksi tällainen ihme on tapahtunut 3.12. Neideillä on ollut pitkittynyt flunssa ja yskää. Joinakin päivinä lämpöä, suurimmaksi osaksi ei. Eilen selvisi lääkärissä, että Mesillä on korvatulehdus. Ei ollut minkäänlainen yllätys. Niin heille käy, kun taudit pitkittyy. Olisi pitänyt putkittaa Mesin korvat samalla kun putkitetiin Ompun, mutta silloin hällä ei ollut vielä “tarpeeksi” tulehduksia.

Pikkujätin kokenut lastenlääkäri kertoi vastaanotolla, ettei ole nähnyt koskaan tällaista tautisyksylä lasten keskuudessa. “Jos yhtään helpottaa, ette ole yksin.” Kyllä se itse asiassa vähän helpottaa, vaikka sairastelua ei toivo kenellekään. Ollut kuitenkin tärkeä saada vertaistukea muilta perheiltä ja somettajilta, jotka ovat jakaneet samoja fiiliksiä mitä itsellä on ollut. Voimia ja rispektiä Nata, Valeäiti ja muut taudeissa rypijät. 

Jos jotakin positiivista näistä ajoista hakee, niin sen, että ollaan selvästi opittu puhaltamaan miehen kanssa vielä paremmin yhteen hiileen. Meille toimiva tapa on ollut se, että otetaan joka sunnuntai – olipa tytöt siinä vaiheessa terveitä tai kipeitä – kalenterit käteen, ja katsotaan, miten sumplittaisiin seuraava viikko, jos lapset ei voi mennä päikkyyn. Tyyliin: “Mulla on tiistaina tärkeä palaveri klo 14.00, en voi olla sieltä pois.” Tai: “Mulla ei ole keskiviikolle mitään erityistä. Voin olla etänä, jos on tarvis.” 

Tällä systeemillä me ollaan tätä meidän perheen arkea syksy vedetty. Ja juuri, kun tehtiin eilen miehen kanssa vahdinvaihtoa yhden aikaan (minä kotiin, mies töihin), niin ajattelin, että tämä on vissiin sitä uutta normaalia. Normaalia on säätö ja lääkärikäynnit ja se, että töitä tehdään ihan hulluihin aikoihin. Normaalia tuntuu olevan sekin, että läheisiä ja tuttuja ja työtuttuja on jatkuvasti koronassa ja karanteenissa.

Voi kun saataisiin olla nyt viikko terveenä. Meille on tulossa lauantaina mun perhe viettämään joulua (viime vuonna peruuntui juurikin sairastelun vuoksi) ja olisihan se ihana, jos joulu ystävien kanssa onnistuisi. Pidetään peukkuja teidän ja meidän puolesta – viikko taukoa flunssasta, karanteeneista ja oksennustaudeista, joohan?

Onko teillä sairasteltu paljon syksyn aikana?

-Karoliina-

Lue myös

X