kolmistaan

Hukassa

Teksti: Karoliina Pentikäinen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä/mulla on säännöllisesti hukassa seuraavat asiat. Ja kun ne on tarpeeksi usein – eli usein – mua alkaa pännimään niin, että uhkaan taas sadannen kerran tyhjentää koko kämpän ja jättää vain välttämättömimmät, että edes NE löytyisi tästä pirtistä. 

Tämmöiset asiat on hukassa ihan liian usein:

Vessapaperi. KYLLÄ! Luit oikein. Mä kannan meidän yläkerran vessaan viikoittain selkä vääränä rullia ja aina kun istahdan pöntölle, tajuan, ettei täällä TAASKAAN ole yhtä ainoaa arkkia vessapaperia. (Tai jos on, rulla on vähintään tungettu kokonaisena papereineen päivineen pönttöön). Pienet kuskaa rullia ja paperia jatkuvasti pois vessasta. Siitä rullataan nukenpeitoksi ja ties minne. Tänään löysin kolme avattua rullaa keittiöstä.

Sakset. Muistan, kun äiti sanoi joskus omassa lapsuudessani, että pulttaa sakset kohta Postin pakkauspisteen tavoin kettingeillä keittiön seinään, jos niitä ei koskaan palauteta paikoilleen. Ymmärrän nyt vahvasti mun äitiä.

Sukat. Juu elikäs olen sukkatehtaassa töissä, ja varsinkaan esikoisella ei tästä huolimatta ole koskaan saman parin sukkia jalassa. Ei, vaikka kannan protoa ja ykköslaatua ja kakkosta ja ties mitä viikoittain tehtaalta kotiin. 

Avaimet. Veikkaan, että mulla on joku geeni, johon kuuluu ominaisuus avainten hukkaamiseen. Mulle on sekä töihin, että kotiin myös vara-avain. Nekin on hukassa. En voi syyttää edes lapsiani tästä. Story of my life since 1985.

Kaikki mikä on varastossa. Niin kauan, kun meidän taloyhtiössä alettiin tehdä yleisten tilojen remppaa, mulla oli tosi hyvä järkkä varastossa. Mulla olipa jopa varastojen ovilla laput, joissa luki, mitä kampetta lootat pitää sisällään (ja lootissa itsessään toki myös). Sittemmin kaikki yleisten tilojen kamat piti tunkea rempan vuoksi omaan varastoon, ja loppu on historiaa. “Ei lapseni. Tänä vuonna et saa nahkarukkasia, koska en tiedä, missä ne on.” Eikä ole näkynyt myöskään sitä viime talvena kalliilla ostettua valkoista kuusenjalkaa, ei Sylvania Family-hahmoja, eikä remppalaatikkoa. Joskus haaveilen, että hävitän varastosta ihan kaiken. 

Mitä teillä on hukassa?

-Karoliina-

Lue myös

X