kolmistaan

2022 – kodin vuosi

Teksti: Karoliina Pentikäinen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mulle koti on erityisen tärkeä paikka. En ole koskaan ollut mikään maailman kansalainen, joka tuntee olonsa kotoisaksi missä ikinä liikkuukin. Mulle koti on konkreettisesti seinät ja maa. Tietty paikka ja omannäköiset nurkat. 

Mulla on tietty tarve esteettisyyteen mun ympärillä. En usko, että se on varsinainen valinta, vaan mä olen lapsesta asti saanut iloa kauniista sisustuksesta, siististä kaapista tai ihanista vaatteista. Toisaalta sotku ja “rumuus” on tehnyt kurjan olon. Varsinkin viime vuodet on ollut tässä mielessä välillä tuskaisia, koska monikkoperhearjessa koti on tuon tuosta täysi pommi. Tiedättehän? Alas revityt sohvatyynyt, vessanpönttöön tungetut wc-paperirullat, piirustukset tapeteissa ja joka paikassa pursuavat vaatevuoret. 

Mä olen siksi enemmän kuin innoissani, kun tiedän, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan meidän kodin osalta. Me ostimme meidän unelmien kodin kevättalvella 2020 ja nyt, puolentoista vuoden asumisen jälkeen, muutamme hetkeksi evakkoon, koska kodissa tehdään remontti, jonka tarkoituksena on lisätä kodin toimivuutta, siisteyttä ja kauneutta. Koko remppaideointi alkoi keittiöstä, mutta lopulta päädytiin, että remontoidaan samalla kaikkia makuuhuoneita ja kylppäriäkin.

Remontin ajankohdaksi valittiin maaliskuu. Ja ennen sitä pitää tehdä lukuisia tilauksia, suunnitelmia, budjetteja ja raivauksia. (En oikeasti tajua, miten jengi rakentaa kokonaisia TALOJA, kun tässäkin on jo hommaa, vaikka on sisustusarkkitehti, keittiösuunnittelija ja remppafirma apuna). Mä olen masinoinut pari ystävää pakkaushomma-avuksi ja varannut kirppispöydän Radiokirppikselle helmikuusta alkaen “loputtomaksi ajaksi”. Mun suuri unelma on se, että me astutaan kesään 2022 ihan uudenlaisessa, paljon toimivammassa, mutta myös vähätavaraisemmassa kodissa. JA HEI: Tiedetään! Mun kodinraivausprojekti on jo ihan vitsi, koska aloitan sen aina uudelleen ja uudelleen. Mutta tällä kertaa aion onnistua, koska mulla on takataskussa ihan uudet keinot. En vaan ihan vielä puhu niistä, ettei huono karma laskeudu mun prokkiksen päälle. 

Mä olen valtavan insiroitunut nyt remppahommista, pienen tilan asumisesta ja sisustuksesta, joten sen teeman ympärille saa ehdottaa postausideoita tänne ja IG-tilille. Mitä haluat lukea, nähdä ja kuulla meidän kotiin liittyen?

Hauskaa iltaa!

-Karoliina-

Lue myös

X