kolmistaan

Muotisanat, jotka ärsyttää

Teksti: Karoliina Pentikäinen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättekö sen tunteen, että INHOAA jotain sanaa ja sanontaa, mutta sitten kun sitä kuulee tarpeeksi kauan, alkaa itse käyttää moista? Mulle kävi juuri näin, kun puhuin ennen joulua palaverissa, että mua resonoi aihe X. Whaaaaat? Mistä resonointi tunti peleille, vaikka mulla nousee aina karvat pystyyn, kun sitä käytetään.

Seuraavat termit ärsyttää yhtä lailla (ja tiedän käyttäväni suurinta osaa silti myös itse):

  • tilanne eskaloitui 
  • ferritiini (varsinkin, kun se annetaan JOKA HELKKARIN VAIVAN ratkaisuksi)
  • toksinen (ihan oikeasti KAIKKI ei vaan ole toksista. Tai miksi ei voi sanoa asian olevan haitallista/satuttavaa/myrkyllistä? No siksi ei voi, koska pitää olla trendikäs!)
  • narsisti silloin, kun sitä käytetään täysin väärin. Kaikki mulkut tyypit tai joka ikisen ihmisen eksä ei ole narsisti.
  • armollisuus silloin, kun se tungetaan jokaiseen lauseeseen ja lehtijuttuun parantavaksi voimaksi. Ihmiset ylipäätään alkavat toistella tiettyjä mantroja musta usein ilman, että oikeasti miettivät sanojen sisältöä kovin tarkkaan. Voit sanoa ystävälle, joka on burn outin partailla, että tämän tulisi olla armollinen itselleen. Tai sitten voit ehdottaa ystävälle, haluaisiko hän tulla valmiiseen pöytään syömään tai saada vapaaillan lapsista.

 

Sen sijaa wörttiä on ihana, aivan rakastettava sana.

 

Mitä trendisanoja sinä inhoat ja rakastat?

 

-Karoliina-

 

Lue myös

X