Kolmistaan

TJ6 rempan alkuun

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Huhhuhei. Ensi viikolla meillä alkaa sitten remppa ja me muutetaan kuukaudeksi evakkoon. 

Viimeiset viikot on kyllä ollut monella tapaa asiaan orientoitumista. Viikonloppuna mies ja pienet lähti yhdeksi yöksi evakkoon, ja sinä aikana minä ja mun vanhemmat pakattiin koti niin hyvin, kun viikko ennen muuttoa voi pakata. Kaappeihin jätettiin vain välttämättömimmät, Ikea-säkkeihin pakattiin vaatteet, lelut ja muut kamppeet, joita uskon, että tarvitaan seuraavan kuuden viikon aikana ensin täällä kotona ja sitten kuukausi evakkokodissa. 

Luulin, että tässä vaiheessa tulisi vielä kasapäin kirppiskampetta kirpparille vietäväksi, mutta todellisuudessa kirppikselle tuli enää – koko kodista – vain muutama Ikea-kassillinen vaatteita ja tavaroita. Olen tyhjentänyt viime vuoden aikana niin kovalla kädellä meidän kaappeja, että se onneksi (!!) näkyi nyt positiivisena yllätyksenä.

Vaikka meillä on iso tiimi tekemässä hommia meidän kodin eteen, on viimeiset viikot ollut myös itselle aika työntäyteiset. Materiaalien tilaaminen, vastaanottaminen ja päättäminen on työllistänyt ihan kunnolla. Tällä tulevalla viikolla treffataan vielä ainakin sähkärin, sisustusarkkitehdin ja rempan työnjohtajan kanssa. Itse asiassa varsinkin ennen ja jälkeen remppaa pitäisi ottaa oikeasti viikko lomaa, jotta saisi asiat hallintaan. (Itse remonttiajasta en tiedä, mutta oletan, että silloin minusta ei juuri apua ole. Ehkä loppuvaiheessa sisustusarkkitehdin kanssa käydään katsomassa hyllyjen ja lamppujen paikat, olettaisin.)

Mä olen asennoitunut siihen, että koti ei ole valmis, kun muutetaan huhtikuussa kotiin, mutta silti etukäteisstressaan…en oikein edes tiedä, mitä. Vaikka yleensä ajattelen äitini mantralla “jos kukaan ei ole kuollut tai parantumattomasti sairas, ei ole hätää”, huomaan, että remppa jännittää paljon. Vanhasta talosta kun ei koskaan tiedä, joten joku ihan yksinkertainen pikkujuttu voikin viedä yhtäkkiä kauheasti rahaa ja lisäaikaa. Jotenkin haluaisin vaan sulkea silmät ja korvat koko rempan ajaksi ja marssia “uuteen” kotiin Kotoisa-ohjelman tyyliin, mutta se ei taida olla nyt mahdollista. Tuntuu kuitenkin tosi onnekkaalle, kun äiti sanoi viikonloppuna, että tulevat iskän kanssa auttamaan myös kotiin muutossa ja tavaroiden laitossa paikalleen. Kyllä kolme aikuista vaan sai tosi nopeasti tehtyä hommia, sen huomasi viime viikonloppuna. 

Siihen olen kuitenkin valmistatunut,  että esimerkiksi meidän aikuisten vaatehuone ei tule valmistumaan määräajassa. Tai siis ihme olisi, jos valmistuisi. Meidän kotona ei ole juuri mitään Ikeasta, mutta juuri vaatehuone sitten päätettiin tilata sieltä. Saatiin kuitenkin alle puolet kaapeista nyt, eikä uusien osien tulosta ole mitään tietoa. Harmittaa, ettei päätetty ottaa tätäkin osiota Keittiömaailmasta, mutta eipä jälkikäteen viisastelu paljon auta. Meidän keittiö, esikoisen vaatekaappi ja kylppärikalusteet kun tulevat Keittiömaailmalta (IG-yhteistyö). 

Olen kuullut nyt useasta eri lähteestä, että PAX-kaappien saatavuudet on ollut tosi huonoissa kantimissa. Hirvitti iskeä 400 euroa kaappeihin, ja sitten vaan toivoa, että loputkin osaset tulee, ja ettei rahat mene hukkaan. 

Yllättävän haastavaa on mun mielestä ollut miettiä jotain pistorasian paikkoja ja infota niistä ja valaistuksesta sähkärille. Valo on todella tärkeä elementti, mutta se ei ole mulle yhtä konkreettinen asia ainakaan mulle kuin joku kaappi tai työtaso. 

Tällä viikolla me vielä pakataan loput, tilataan loput ja sitten sunnuntaina muutetaan pois. Ollaan palkattu sunnuntaiksi lapsenvahti, joka tulee hoitamaan lapsia sunnuntaiksi meidän väliaikaskotiin, anopille. Mun ja miehen ja muutaman ystävän tehtävä on sitten sunnuntain aikana vetää kaikki kaapit teipillä kiinni, suojata pölyyntyvät asiat ja roudat käytännössä joka ikinen tavara meiltä kotoa olohuoneen puolelle. Olkkari kun tulee olemaan ainoa paikka, jota ei rempata edes jollain tavalla. 

Hei muuten. Ajattelin maalata yhden vessan kaapinoven itse, koska mitään järkevää uutta kaappia siihen ei löytynyt, vaikka sellaista etsinkin. Millä systeemillä olette maalanneet mdf-levyä? 

-Karoliina- 

Kuva: Pixabay

X