Kolmistaan

Poissa silmistä, poissa mielestä -taktiikka. Remppaviikko nro 3.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Olen saavuttanut tässä lyhyessä remppahistoriassani jo sen pisteen, että olen jättänyt kodin käytännössä Herr…eikun siis Vainionmäen ja Keittiömaailman haltuun. Luulisi, että kun asutaan parin sadan metrin päästä kotoa, käytäisiin katsomassa remppatilannetta, mutta todellisuudessa olen käynyt kotona viimeksi 11 päivää sitten. 

Mun on tosi vaikea kestää -ylipäätään – keskeneräisyyttä. Siksi tykkään tehdä asioita mahdollisimman paljon itse, kun tiedän koko ajan, missä vaiheessa lopputulosta ollaan menossa. (En siis remppaa itse – joku roti – vaan siis niitä asioita elämässä, jotka osaan tehdä itse). Jos edessä on kuitenkin jokin abstraktimpi tavoite, tai en voi itse vaikuttaa etenemisvauhtiin, on tilanne mulle tosi hankala. 

Ja remonttihan on…aika pitkään ennen lopputulosta juurikin sitä sekavaa keskeneräisyystilaa. Ymmärrän tosi hyvin, että meidän kuukauden mittainen remppajakso on äärimmäisen lyhyt, mutta silti ymmärrän, että tässä menee kyllä mun (vapaaehtoisen) kantokyvyn rajat aika hyvin. Maailman pitäisi muuttua aika radikaalisti, että koskaan esimerkiksi lähtisin rakentamaan taloa tai saneeraamaan isommin kotia.

Totta kai itsensä ulosliputtamista auttaa se, että meillä häärii raksalla jengi, johon luotan. Toisekseen sisusturarkkitehti on heihin yhteydessä monta kertaa viikossa ja käy tsekkaamassa tasaisin väliajoin tilannetta. Mä olenkin huomannut, että pystyn paremmin käsittelemään tätä remonttiaikaa, kun ikään kuin unohdan koko remontin hetkeksi. 

Perjantaina mä menen nyt parin viikon tauon jälkeen lopulta käymään kotiin. Pidetään vielä “viimesilauksen palaveri”, jossa katsotaan jo ihan kaikki yksityiskohdat sängynpäädystä lamppujen ripustuksiin. Me ollaan siis tilattu varsinaisen rempan jälkeen myös se, että Vainionmäki tekee loppusiivouksen ja kasaa mahdolliset huonekalutkin, jotta päästäisiin oikeasti aika valmiiseen kotiin takaisin heti huhtikuun alussa. 

Kun kuitenkin haluatte tietää, mitä raksalla on tehty, niin ainakin keittiö on tasoja ja laattoja vaille valmis. Seiniä on ilmeisesti tapetoitu, kokolattiamattoa asennettu ja ovia laitettu paikalleen. Kylppärissä on uudet kalusteet. Arvostan valtavasti sitä, että jotta aikataulussa pysytään, tulee yksi henkilö raksalle töihin myös tulevana viikonloppuna. 

 

-Karoliina-

X