Kolmistaan

Yhdestä projektista toiseen

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä olen viime aikoina miettinyt useaan otteeseen sitä, kuinka ristiriitaisia me ihmiset tosi usein ollaankaan. Sitä saattaa tehdä tuttavasta tai vaikka työkaverista aluksi jonkin tietyn olettamuksen, mutta kun tutustuu paremmin, huomaa, ettei ihminen ole lainkaan sellainen, kun aluksi kuvitteli tämän olevan. Tai ehkä on sitäkin, mutta on ensivaikutelman lisäksi paljon muutakin. Itse asiassa todella usein ihmiset ovat monella tapaa päinvastaisia, mitä aluksi on kuvitellut. Joku kylmän oloinen tyyppi onkin sisältä kauhean herkkä ja lämmin. Joku ekstrovertti introvertti jne.

Mä olen huomannut, että olen yhtä aikaa turvallisuushakuinen, sekä ihminen, joka ei kestä pysähtyneisyyttä. Toisaalta haluan arkea ja tavallista, mutta huomaan, että kun joku projekti loppuu, haluan HETI uuden. Toisin sanoen kaipaan arjen keskelle aina jonkin extraprojektin.

Viime kesästä asti mun projekti on tietysti ollut tämä meidän remontin suunnittelu ja lopulta sen toteutuminen. Nyt, kun ollaan päästy kotiin, huomaan, että ajatukset siirtyvät taas eteenpäin. Totta kai täällä on moni asia vielä kesken, eikä ennen-jälkeenkuvien jälkeen-osuuttakaan ole päästy vielä kuvaamaan, mutta selvästi koti ei täytä mun aivoista nyt koko tilaa.

Sen sijaan monen monta vuotta retuperällä ollut oma kuntoprojekti ja ruokaremppa on ottanut tilaa aivoista. Vielä en ole ihan kauheasti tehnyt projektin varsinaisen toteutuksen eteen, mutta tahtotila tehdä, on jo korkealla. On mahtavaa ajatella, että ehkä joku päivä kropassa on eloa ja voimaa eri tavalla kun nyt.

Musta se, että olen näin aikuisena ymmärtänyt, että itsessäni on tällaisia monia, hyvin ristiriitaisiakin, puolia, on auttanut myös lastenkasvatuksessa. Se lapsista, jota voisi kuvailla ensin ujoksi, onko tosi rohkea jollakin toisella tasolla. Ja toisaalta se lapsi, joka on tulisieluinen, voikin olla hirmuisen hellä ja empaattinen. Kukaan meistä ei ole joko-tai. Ja yritän myöskin olla laittamatta lapsia tällaisiin yksipuolisiin muotteihin.

Oletko sä tasaisuutta rakastava projekti-innostuja? Vai millä tapaa sinussa näkyy ristiriitaiset piirteet?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X