Kolmistaan

Onko enää muuta kerrottavaa kun sairastelu?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Moikka – taas, ja ei niin yllärinä – sairastelun keskeltä. Vaikka tässä on välissä päästy päiväksi töihin tai kahdeksi päikkyyn, on meidän perheessa sairastettu jo yli kaksi viikkoa. Milloin esikoinen, milloin pienet ja milloin ja me aikuiset ja milloin UUDELLEEN jo joku, joka on ollut päiväkausia terve.

En tiedä, onko kyseessä sama tauti, mutta kuumetta, flunssaa, oksentelua, ripulia ja vaikka sun mitä tässä viikkojen aikana on koettu. Yksi lapsista haki apuja nenä-mahaletkustakin.Moni veikkasi noroa, ja sitä se (osalla) voikin olla. Tai sitten ei.

Vaikea enää edes sanoa, mitkä on omat fiilikset tässä vaiheessa. Tavallaan ei enää edes ota päähän, ei juuri itketäkään. Kun tulee lunta tupaan kunnolla, sitä ei jotenkin jaksa enää vaan välittää.

Ehkä eniten huolettaa aidosti se, sanooko mun tai miehen kroppa jossakin vaiheessa itsensä irti totaalisesti. Että tulee joku sydäri, tai vähintään burnout, kun jopa kesken monen päivän oksentelun ja ripuloinnin lomassa ei ole mahiksia nukkua tai levätä tarpeeksi. (Ja nyt kaikki ohjeet ”vuorotelkaa unen kanssa”, on turhia. Trust me. Kaikki keinot on otettu käyttöön jo 2,5 vuotta sitten.)

Toisekseen mua harmittaa lasten puolesta. Tyypit on katsonut aivan liian paljon telkkaria sohvalla ja syönyt jotain kylmiä eineslihapullia, kun se on ollut parasta, mitä vähään aikaan tyypeille on voitu tarjota. Esikoisellekin on joutunut sanomaan nyt ihan liian usein ”ei nyt. Puhutaan tästä joskus muulloin”.  Pääsiäissuunnitelmat meni jo reissulle, joten toivotaan, että vappua voidaan viettää edes himppu kivemmisaa merkeissä.

Eli vastaus otsikkoon – ei. Tuntuu, että kaikki muut aiheet on kadonnut nyt päästä tai elämästä.

Ainoat positiiviset jutut on läheiset, jotka tuo ovelle Osmosalia ja kukkia. Niin ja toki tämä meidän perhe. Esikoinen otti hienosti koppia pienistä, kun vanhemmat lyyhistyi taudin alle. Ja miehen kanssa ollaan kyllä pettämätön tiimi extreme-tilanteissa. Harmi vaan, ettei olla  päästy testaamaan niitä perusruuhkavuositaitoja pitkään aikaan. Perus olis kiva, sanon sen taas.

-Karoliina-

X