Kolmistaan

Perjantain asu - Pappismekko goes vaaleat värit

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mulla oli joskus männävuosina postaussarja, jonka nimi oli “Perjantain asu”. Se oli vuosia mun viikon luetuin postaus, mutta kun vauvat syntyi, ei aikaa asukuville oikein ollut. Päätin kuitenkin alkaa viritellä sarjaa taas uudelleen. Jos ei nyt ihan joka perjantai, niin ainakin pari kertaa kuussa. Tässä siis perjantain asu, toukokuun ekalta perjantailta 2022. 

Asu: Pleated-mekko. Kuosi Illusion. 

Merkki: Papu 

Hankintapaikka: PR-lähetys.

Käyttöönottotoimenpiteet:

Käyttökohde: Mulla on tätä tismalleen samaa mallia musta Pleated-mekko, jota käytin viime talvena ihan joka viikko. Mekon malli sopii mun kropalle tosi hyvin, koska vaikka mekko on väljä, se ei ole muumimainen pussi. Ryhdikäs kaulus ja hihan leikkaus (en tiedä tuollaisen leikkauksen nimeä) tuovat asuun ryhtiä, vaikka mekko onkin muuten väljä. Käytin mustaa mekkoa ihan töissä, joskus niin, että mekon päällä oli neule. Toisaalta varsinkin vyön kanssa mekko oli jopa tosi juhlava. Tykkäsin mekon “pappifibasta”. Tämä Illusion-kuosinen mekko on ikään kuin mustan mekon keväisempi pikkusisko. Vaalea väri tuo vaatteen muotoa vielä paremmin esille, ja kuviointi tuo mekkoon rentoutta. Uskon, että pidän tätä, kuten mustaa edeltäjäänsäkin – monessa paikassa, monella ei tavalla asustettuna. 

Hankinnan kannattavuus: Mietin tosi kauan, haluanko tätä mekkoa toisessa värissä, koska musta versio oli jo niin kiva. Uskon kuitenkin, että mustan, korkeakauluksisen käyttö kesällä olisi tuntunut oudolle, vaikka ei hellettä olisikaan. Siksi on ihanaa, että mulla on tämä luottomekkomalli myös keväisemmässä kuosissa. 

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

X