Kolmistaan

Perjantain asu - kesän paras matka-asu

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Asu: Serene Pants, kuosi Summer Wind Dark Bluee ja saman kuosin naruolkainmekko. Valkoiset tennarit ja puuvillaneuletakki*. 

Merkki: Housut ja mekko, Uhana // neuletakki, Nosh Woman // tennarit, Converse. 

Hankintapaikka: Uhanan vaatteet Uhana nettikaupan Löydöt-osiosta superhyvällä alella. Neuletakin olen saanut osana tulevaa yhteistyökokonaisuutta IG:ssä ja Converset ostin viime kesänä, mutta ostopaikkaa en muista. 

Käyttöönottotoimenpiteet:

Käyttökohde: Nämä Converset on mun luottokengät. En meinannut löytää niitä varastosta keväällä ja paniikki jo meinasi iskeä. Voitte kutsua mua keski-ikäiseksi ikuisuusteiniksi, mutta en keksi asua, mihin Conssit ei kävisi. 

Neuletakki tulee toimittamaan mulle muotonsa, matskunsa ja värinsä puolesta sellaista kesämekon päälle vedettävän “takin” virkaa. Neuleet on mulle arkinen asu, joten en usko, että tätä juhlaan laittaisin, mutta arkena todellakin vaikka kuinka pöyhkeän mekon pariksi. 

Mä ostin Uhanan mekon ja housut siksi, että ajattelin, että niitä voi pitää koska vain, miten vaan. Tällä tavalla arkisesti päällekkäin vedettynä, villatakin kanssa. Olen kerran pitänyt samaa asua niin, että puin alle paitapuseron – se muutti asun ilmettä täysin. Naruolkainmekko käy paljailla säärillä, ilman aluspaitaa ja korkkareiden kanssa juhlintaan, ja t-paita alle puettuna arkeen. Mukavat ja ohuet culottesit sopii ilman mekkoakin tosi monenlaisten yläosien kanssa. Tämäntyyppisten asujen muunneltavuus on mun mielestä niiden suurin plussa. 

Hankinnan kannattavuus: Jos Uhanaa saa -70% hintaan, on se kannattavaa. Tuotteet on vastuullisesti tehtyjä, rahat menee Uhana nettikaupasta suoraan brändille itselleen ilman välikäsiä ja vaikka asun möisi joskus eteenpäin, saa siitä omansa takaisin. Omalla kohdalla kannattavuus tulee juurikin asun muunneltavuudesta – voin kuvitella, että tämä olisi täydellinen reissuasu, koska ohuet silkkivaatteet vie kassista minitilan, mutta samalla setillä, eri tavoin puettuna, voi mennä torilta ravintolaan ja huvipuiston kautta yöelämään. Festareilta museoon ja leikkipuistosta kesäteatteriin. Olisi itse asiassa aika hauska tehdä joku pikkumatka juuri tällä asulla ja katsoa, miten monta erilaista lookia parilla höyhenenohuella vaatteella saisikaan aikaiseksi. Vitsi kun kaikki vaatteet olisi yhtä monikäyttöisiä! 

Kengät on maksaneet itsensä jo takaisin monta kertaa, ja niistä tulee aina kuin uudet, kun pesen ne koneessa tasaisin väliajoin. Mä en ole omistanut vuosiin puuvillaista neuletakkia, joten takuuvarma en tietysti voi olla, jääkö takki luottovaatteeksi. Mä olen kuitenkin pitänyt tätä, ja neuleen herkullista pinkkiä siskoa, yllä jo sen verran monta kertaa, että ihmettelen, jos takki ei jää osaksi vaatekaappini peruskalustoa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

* osa IG-yhteistyökokonaisuutta

X