Kolmistaan

Elämäni eka merkkilaukku ja paljon värejä - Perjantain asu.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asu: sandaalit, mekko, korvikset ja laukku 

Merkki: sandaalit, Palmroth* // mekko, Second Femail // laukku, second hand Louis Vuitton  // korvikset Makraleena 

Hankintapaikka: Sandaalit olen saanut suoraan Palmrothin liikkeeltä, mekon hankin Koskarin Kekäleestä ja laukun ostin Oldiesta. Korvakorut tilasin Makraleenalta Instan kautta mätsäämään yhteen toiseen mekkoon, mutta hupsis vaan, ne kävi myös tähän. 

Käyttöönottotoimenpiteet: – 

Käyttökohde: Palmrothin sandaaleita ei nyt talvella pidetä, mutta kesällä näillä mennään varmasti päivittäin. Sopivat kyllä juhlaankin, kunhan en ryve niitä liassa (eli ryven). Mekon ostin A:n siskon tuleville syntymäpäiville, mutta totta kai ajattelen, että käyskentelen tässä muissakin kesäkemuissa ja heinäkuussa Espanjassa. Laukku sopii minusta niin arkeen kuin juhlaankin. Tänään pidin sitä kaupungilla kollarihousujen kanssa. Korvakorut tilasin tosiaan yhteen (eri) juhlamekkoon, mutta väri käy kyllä monen muunkin vaatteen kanssa. 

Hankinnan kannattavuus: Sandaalit on loistava hankinta, jos nuo nyörit pysyy hiertämättä kiinni kovassakin menossa. Vielä en ole niillä kilometrejä talsinut, koska on ollut niin kylmä, mutta jos tämä asia toimii, pidän hankintaa superhyvänä. Rakastamalla rakastan näissä kengissä kaikkea ulkonäköön liittyvää ja pohjat on ihanan pehmeät jalan alla. // Mekko on, kuten varmasti kaikki mun mekot, todella monikäyttöinen. Sellaiset vaatteet on minusta poikkeuksetta kannattavia, että ne sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vähän harkitsen, laitatanko ompelijalla tähän ohuen vuoren. Näyttäisi sille, että alkkarit kuultaa vähän rumasti läpi valoa vasten. Saa myös antaa vinkit, miten yksiolkain mekot puetaan, jos keli on viileä? Sopiiko tähän päälle takki? (Edit postauksen julkaisun jälkeen: Kun katselen näitä kuvia, tajuan, että mekon helma jää mulle aika rumaan kohtaan. Pohkeen paksuin osa ei ole kovin imarteleva. Varsinkin, kun mekko on muuten väljä ja muodoton. Ehkäpä siis lyhennän tämä ompelijalla vielä ennen juhlia. // Laukku oli todellinen heräteostos, laukku vaan yksinkertaisesti huusi mun nimeä. Tämä on siitä kumma juttu, että en ole koskaan omistanut mitään varsinaista merkkilaukkua, enkä ole niitä ikinä havitellut tai kokenut tärkeiksi omistaa. Itse asiassa, jos totta puhutaan, jollakin tapaa olen pitänyt merkkilaukkuskenen vähän noloksi. Kyseinen laukku kuitenkin oli niin kaunis, persoonallinen ja täydellisen kokoinen, että halusin ostaa sen itselleni. Mun mielestä laukun koko on sellainen, että se menee niin juhliin iltalaukuksi kuin ihan arkena lenkkareidenkin kanssa. Laukkuun mahtuu hyvin puhelimet ja pieni rahapussi. Hauska yksityiskohta on laukun lukko, jossa on sekä kullanvärinen, että hopeanvärinen kirjain. Tämä lisää laukun monikäyttöisyyttä, koska korut voi olla kumpaa vaan värimaailmaa. Saa nähdä, oliko tämä huti (onneksi jälleenmyyntiarvo säilyy, jos en liiskaa jotain pastillia laukun pohjalle) vai tuleeko tämän laukun myötä joku ahaa-elämys, miksi jengi säästää laukkuihin kuukausitolkulla. 

 -Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

X