Kolmistaan

Puukengät ja second hand -mekko. Perjantain asu.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Asu: korvakorut, mekko ja puukengät 

Merkki: korvakorut, Papu Design, malli:Beans * // mekko, Marimekko second hand // puukengät Sweedish Hasbeens 

Hankintapaikka: korvikset olen saanut pr-lähetyksenä Papulta, mekon ostin viime syksynä Oldiesta ja kengät tilasin Sweedish Hasbeensin nettikaupan Outlet osiosta viime syksynä

Käyttöönottotoimenpiteet: Mekkoa en raaskinut pestä, vaikka olikin kirppikseltä, joten mä tuuletin sen vaan pakkasessa talvella. Muille osasille asusta en ole tehnyt mitään. Kengät olisi kyllä ollut fiksua suojata nahkasuojalla. 

Käyttökohde: Mä käytän isoja killutinkorviksia usein myös arkena, joten Paput on ollut käytössä tälleen juhlavienkin asujen kanssa, mutta myös yhtenä päivänä kollariasun parina. Pidän isoista (mutta kevyistä!) korviksista. // Mekkoa olen toistaiseksi pitänyt vain juhlissa, mutta sehän sopii loistavasti myös arkeen. Kesällä sandaalien kanssa, talvella maiharien ja neuleen. // Mä en osaa pitää edes tällaisia “helppoja” korkoja arkena, joten puukengät on selkeästi juhlakengät. 

Hankinnan kannattavuus: Mustat, isot, korvikset on varma hankinta, koska ne käy niin moneen tilanteeseen ja asuun. Mun edelliset vastaavat on ainakin 6 vuotta vanhat Uhanat, ja niiden musta väri on kulunut jo osin pois, joten voisin sanoa, että nämä niiden seuraajat tulee olemaan samaan tapaan hyvä hankinta. // Mielestäni kauniita, monikäyttöisiä ja laadukkaita mekkoja ei voi olla liikaa. Joku muu voi olla eri mieltä, mutta mulla homma menee näin. Pidän siitä, etten olisi ostanut tätä mekkoa varmasti värinsä vuoksi koskaan uutena, mutta kun satuin näkemään sen Oldiessa, rohkenin ostaa itselleni vähän vieraan väriyhdistelmän – ja pidän siitä valtavasti! // Kun mun jalka kasvoi raskauden myötä, eikä mun klassiset korkkarit enää mahtunut jalkaan (omistin kolmet saman malliset Tamarikset, kolmessa eri värissä), mietin, millaiset korkkarit ostaisin itselleni juhlia varten. Kun kaikki korkokenkäparit jollakin tapaa tökkivät, tajusin, ettei mustienkaan jokapaikankorkkareiden tarvitse olla jotain sellaista, mikä ei kuulu mun tyyliin. Niinpä päätin, että puukengät on mun “klassiset korkkarit”. Omistan useammat Sweedish Hasbeensin sandaalit, mutta nämä halusin umpinaisella kärjellä, jotta niitä voi pitää myös talvella sukkahousujen kanssa. Hyvä ostos, koska Sweedishit on aina musta ihanat, käy mun vaatteiden tyyliin ja kaiken lisäksi ne on hyvät jalassa. 

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

X