Kolmistaan

Kesän värikkäin mekko. Perjantain asu.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Asu: mekko, korkosandaalit ja  korvikset 

Merkki: mekko Selected Femme // sandaalit Dinsko // korvakorut Lindex

Hankintapaikka: mekon ostin Tampereen Koskarin Kekäleestä // sandaalit olen ostanut vuosia (vai vuosikymmeniä?) sitten muistaakseni Helsingin Forumin Dinskosta // korvakorut ostin Ratinan Lindexiltä 

Käyttöönottotoimenpiteet: Mekko oli muuten sopiva, mutta sen puhvihihaistutukset alkoivat liian kaukaa. Tämä on mulle pienten hartioiden vuoksi todella yleinen pulma, ja koska puhvihiha ei anna yhtään anteeksi väärän kohdan suhteen (toisin kuin esim laskettu olkapää vaatteessa), mä vein mekon suoraan oston jälkeen mun luotto-ompelijalleni. Hän irrotti hihat, otti vähän kangasta välistä pois ja istutti hihan oikelle paikalle. 

Käyttökohde: Mä ostan nykyisin todella harvoin vaatteita johonkin tiettyyn tarkoitukseen.  Nuorempana joka juhlaan tai bileisiin tuli saada uusi vaate, mutta ei enää nykyisin. Jos mulla on nykyisin edessä vaikkapa juhlat, multa kyllä löytyy kaapista varmasti jokin asu, eikä uutta ole pakko hankkia. Mä ostankin vaatteita – arkisia tai juhlavia – ihana silloin, kun ihania sattuu tupsahtamaan eteen, olipa vaatteelle juuri sillä hetkellä käyttöä tai ei. Tämä mekko oli kuitenkin poikkeus:Halusin ostaa ehdottomasti uuden mekon kälyni nelikymppisille, ja tavoite oli saada vieläpä mahdollisimman värikäs mekko. // En muista, miksi tai minne sandaalit alunperin ostin, mutta itseni tuntien, juhlaan. En pidä korkoja arkena. // Korvakorut ostin varta vasten mekon pariksi. Vaikka oranssi on yksi kesän kuumimpia värejä, en meinannut löytää korvakoruja mistään. 

Hankinnan kannattavuus: Tiedän, että pidän tätä mekkoa erilailla stailattuna paljon, koska se sopii myös sukkisten, neuleen ja talvikenkien kanssa. Kun vaatetta käytetään paljon ja se tuo iloa, on se hyvä ostos. Se, onko vaate “kannattava”, on eri asia. Varmasti minulla olisi ollut kaapissa joku juhliin käypä mekko ilman tätäkin, joten välttämätön ostos se ei ollut missään tapauksessa. // Kengät sen sijaa on ollut mun luottosandaalit iäisyyden, joten vaikken niiden hintaa muista, ovat ne varmasti maksaneet itsensä takaisin. Kengissä on maailman mukavin kumipohja, joka joustaa jalan alla hyvin. Muistan kenkien ostohetkestä vain sen, että epäröin, voinko ostaa tekonahkaiset kengät. Onneksi ostin – joskus on hyvä rikkoa sääntöjä. Tässä tapauksessa se oli wörttiä. // Korvakorut toi asukokonaisuuteen juuri sen viime silauksen, mitä toivoinkin. Isot korvikset on osoittautunut vuosien saatossa yleensä aika hyviksi hinta-laatusuhdehankinnoiksi, koska niillä saa helposti kivaa ilmettä asuihin, mutta ne eivät maksa paljon, eivätkä tuki kaikkia kaappeja. 

-Karoliina-

X