Kolmistaan

Kodinhoitotilan remontti. Ennen-jälkeen -kuvat.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen
Ennen
Jälkeen

*-merkillä merkityt kohdat on osa Instagramissa toteutettua yhteistyötä. Yhteistyö ei kata tätä blogipostausta, mutta merkitsen silti tuotteet myös tähän. 

Seuraavaksi vuorossa on meidän “kodinhoitokäytävän” muutos, eli toisin sanoen sen kylppärin seinämän muutos, jossa on pyykinpesukone.

 

Huone: Kylpyhuone. 

Pinta-ala: arviolta pari neliötä 

Sijainti: Alakerta

 

Ennen
Jälkeen

Remontti- ja sisustusmuutokset:

  • Pesutornista nostettiin kuivausrumpu (uuteen vaatehuoneeseen) ja tornin vieressä oleva pyykkikaappi vietiin kierrätykseen.
  • Tilalle rakennettiin Keittiömaailman rungoista yläkaapit ja alakaapisto. Kaappien ja ovien sävy:  448, tummansininen supermatta laminaatti.*
  • Työtaso on Duratin mallistosta Durat Palace, sävy 007, Martini. *
  • Yläkaapin alle asennettiin pistorasia. 
  • Kylppärin seiniin laitettiin lisäkoukkuja pyyhkeille. Koukut HAY Volet Hook, musta. Ostettu Royal Design-nettikaupasta. 
  • Kylpyhuoneen silikonit, saumat, lattialaatat ja osa seinälaatoista puhdistettiin, ja niihin tehtiin nanoksipinnoitus. Työn toimitti Nanoksi Oy*. 
  • (Me asennutimme Hietakarin lasioven tilaan jo muuttaessamme kotiin 2020. )*

 

Usein kysyttyä:

“Miten teidän pyykit mahtuu tuonne kaappiin?” Helposti – pestään pyykkiä sitä tahtia kun sitä tulee. 

 

Vielä tulossa olevat muutokset:

Haluaisin yläkaapin alle työskentelyvalon ja kattovalaisimen sävykin voisi olla kivempi. 

Sitten vielä huonehöpinää: 

Mua raivostutti vanhassa kodinhoitotilassa se, ettei missään saanut vaatteita taiteltua tai pinottua. Eihän taso ole nytkään suuren suuri, mutta se auttaa vaatehuoltoa jo valtavasti. Enää ei tarvitse rötkäyttää vaatteita kuivurista omalle sängylle odottamaan taittelua, halleluja. 

Kodinhoitonurkan tyylihän on aika erilainen kun meidän kodissa värimaailma muuten on, mutta mulle tuli joku pakkomielle tähän työtason väriin ja samalla unelmoin tummansinisestä väristä, vaikka kokonaisuus onkin enemmän 70-lukua kuin meidän kodin muuta henkeä. Koska Petra-Miisa antoi sisustusarkkitehtina tälle kokonaisuudelle myös vihreää valoa (hän itse asiassa löysi kaapiston värin), päätin, että antaa mennä. Kyllähän eri tiloissa voi leikitellä erilaisilla tunnelmilla. 

Mä olin huolissani ennen remonttia siitä, mitä voidaan tehdä meidän kylppärin saumoille, koska ne oli niin huonossa kunnossa. Pohdittiin jopa mikrosementin laittoa laattojen päälle, mutta onneksi meidän remppafirma vinkkasi nanoksikäsittelystä. Saatiin säästettyä tosi kauniit laatat, ja nyt koko laatta-saumapinta näyttää ihan uudelle. Nanoksissa ensin puhdistetaan kaikki pinnat ja vaihdetaan tarvittaessa saumasilikonit, ja sitten pinta käsitellään niin, että jatkossa se tulee hylkimään likaa paljon paremmin. Ja hyvin on hylkinyt. Nykyisin laatoista on tosi helppo pyyhkäistä liat, eikä lika pinty niihin. 

Duratin tasosta vielä sen verran, että hykerryttää joka kerta, kun näen tason (vaatekasojen alta, eli kerran viikossa). Jotenkin viime vuosina olen halunnut sisustukseen yhä enemmän hassuttelevuutta ja sitä tässä tasossa todellakin on. Durat on Suomessa kehitetty materiaali, jossa on noin 30% uusiomuovia. Tasot on täysin kierrätettäviä ja värivaihtoehtoja löytyy useita satoja. Mä haaveilen, että tilaisin pieniä Durat-levyjä meille kotiin kynttilänalusiksi ja leikkuulaudoiksi. 

 

-Karoliina-

X