kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.08.2022

Uhana-mekko second hand -löytönä. Perjantain asu.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Asu: mekko ja sandaalit 

Merkki: mekko Uhana Design // sandaalit Swedish Hasbeens 

Hankintapaikka: mekko second handina Oldiesta // sandaalit Swedish Hasbeensin nettikaupan outlet-osiosta

Käyttöönottotoimenpiteet: Mekko oli alun perinkin liian pitkä minulle yläosasta. Toisin sanoen  vyötäröosan sauma tuli liian alas. Mulla on  pienet rinnat ja todella lyhyt olkapään ja rintojen välinen suhde, joka tekee tämän ongelman todella usein mekkojen leikkauksissa. Vein mekon ompelijalle, ja hän lyhensi yläosaa. Nyt se istuu oikein. // Kenkiin pitäisi vaihtaa kankaiset nauhat, kun nahkanauhat aukeaa koko ajan, mutta en ole saanut aikaiseksi. 

Käyttökohde: Tylsä – ja tässä postaussarjassa aina toistuva lause – mutta vastaan silti näin: Mekko sopii arkeen ja juhlaan, kesällä ja talvella. Tällä tavalla kesäisesti kuten kuvassa tai korkojen kanssa juhliin. Talvella mekon päälle sopii iso neule ja jalkaan sukkikset ja maiharit. // Ostin sandaalit pääasiassa arkikäyttöön, mutta todellisuudessa olen pitänyt niitä vasta muutaman kerran. 

Hankinnan kannattavuus: Pidän Suomi-muodin ostamista aina kannattavana itselleni, koska tiedän, että käytän tämmöisiä vaatteita mielelläni ja usein. Tällainen mekkomalli on mukava päällä, mutta silti mekko sopii moneen menoon ja on aina “oikea” valinta. Ei tule tyylimokia, jos Uhanaa on päällä.  // Kengät eivät olekaan niin mukavat jalassa, kun alun perin kuvittelin. Se on hienoinen pettymys, koska yleensä SH:n kengät on mun jalkaan täydelliset. Ehkä nauhoja vaihtamalla, ja nahkaa vähän pehmittämällä (miten?) näistä saa oivat popot. Ulkonäkö kengissä on mielestäni täydellinen. 

-Karoliina-

Kommentit (10)

Sinun jalka näyttää pääsevän liukumaan liian paljon eteen kengissä, taakse jää tyhjää. Kuvissa näyttää ainakin tältä. Ehkä ovat edestä päältä liian löysät. Kannattaa varmaan kokeilla niitä erilaisia nauhoja jos pyayisivät niillä paremmin. Nätit ovat joten harmi jos ei tule pidettyä.

Itse olen käyttänyt nahkakenkiä suutarilla ”pehmennyksessä” ja kerran myös venytyksessä kun tuntui synnytyksen jälkeen yhdet lemppari korkkarit liian ahtailta kärjestä. Toimii eikä maksanut kun muutaman euron 😉

Hieno asu.
Minulle kenkäkauppias antoi vinkin, kun ostin uudet kesäsandaalit joiden reuna painoi varpaita. Nahkaa saa muotoiltua/pehmitettyä, kun lämmittää sitä ensin vaikka hiustenkuivaajalla kunnolla. Kokeilin ja toimii oikeasti. Muutaman kerran piti aina uudelleen lämmittää ja pehmittää lisää, sen jälkeen kengät on ollut täydelliset jalassa, eikä painanut mistään. Toivottavasti toimii sinullakin.

Ooo!! Tosi hyvä vinkki, kiitos kun jaoit sen 🙂

Kengät näyttäisi olevan liian pienet?
Muutenkin kysyisin miksi ostat niin paljon vaatteita jotka eivät ole sinulle sopivia vaan joudut korjauttamaan niitä heti uusina?

Niin mietin samaa, että onkohan pienet. Olen aina ollut samaa kokoa Swedish Hasbeensillä, mutta tämä malli on naftimpi, enkä tajunnut sitä aluksi.

Mä modaan vaatteita ompelijalla siksi, etten ole kropaltani malli. Monikaan valmisvaate ei siis imartele mun mittoja, tai edes mahdu sellaisenaan. Sen sijaan, että kulkisin rumissa vaatteissa tai itkisin itseni uneen oman ruumiinrakenteeni vuoksi, tunnen kroppani niin hyvin, että tiedän, millaisesta vaatteesta saa pienellä tuunaukselle mulle just passelin. Esimerkiksi ostan mekkoni M:nä, jotta mun persuus mahtuu niihin, mutta pienennän ne yläosasta S:ksi, jottei ne roiku päälläni.
Mulle vaatteiden tuunaus ei ole mikään ”ups, ostin vahingossa vääränlaisen” (joskus toki sitäkin!) vaan tapa saada itselleni sopivia vaatteita. Ehkä tämä on kulttuurikysymys – Meillä kotona äiti AINA kavensi, lyhensi tai suurensi meidän farkkuja ja muita jo kun oltiin koululaisia.

Musta taas on ihan mahtavaa että sä käytät ompelijan palveluita saadaksesi just sulle sopivia vaatteita! Mulla modaukset tekee yleensä ompelutaitoinen äitini, ja itsekin pystyn mm. lahkeita lyhentämään. Mä olen lyhyt, joten hyvin harvoin esim. housut on täydelliset juuri mulle ilman lahkeiden lyhentämistä.
Tosiasiahan on, että lempparivaatteet on niitä, mitkä tuntuu hyvältä päällä. Jos jonkun ”ihan kivan” saa lemppariksi käyttämällä sen ompelijalla, miksi ihmeessä niin ei tekisi? Kiitos Karoliina että muistutat meitä muitakin siitä, että näin voi toimia eikä se ompelijan käyttö edes ole hirmuisen kallista.

Kiva kuulla 🙂 Välillä tuntuu, että ompelija ja suutari ovat nykypäivänä ihan vieraita palveluja monille.

Minulle suutarin palvelut ovat tuttuja mutta vaatteita harvemmin käyn korjauttamassa uusina housun lahkeiden lyhennystä lukuunottamatta.
Olisi kiva tietää suuntaa-antavaa hintaa tuollaiselle korjaustyölle/muokkaukselle? Käsityö on kallista ja housujen lyhennyskin usein +20 eur eli helposti vaatteen hintaan tulee merkittävä hinnanlisä.

Mun ompelija on edullinen, mutta ei mitkään ompelutyöt (lukuunottamatta tyyliin nahkatakkia), ole ollut yli 25e. Mutta jokainen ompelija toki hinnoittelee oman työnsä hinnan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X