Kolmistaan

Sama asu, kaksi eri tyyliä!

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos mun pitäisi kuvailla mun pukeutumista yhdellä virkkeellä, sanoisin varmasti, että mun vaatteista 90% sopii sekä arkeen, että juhlaan. Joskus nuorempana mä aina säästelin juhlavaatteita, jotta niissä olisi uutuusarvoa juhlissa, mutta nykyisin en enää tunnista noita ajatuksia omikseni. Ei aikuisen ihmisen vaate juuri käytössä niin kulu (konkreettisesti tai abstraktisti muiden silmissä), jottei samalla asulla voisi mennä useampaan juhlaan peräkkäin tai samalla viikolla töihin ja kemuihin.

Kaikkein olennaisinta pukeutumisen yleisilmeessä on muu laittautuminen ja asusteet. Me ollaan nähty muotiviikoilta lukuisia kuvia, joissa muotigurut kävelevät punaiselle matolle jumppatrikoissa ja korkkareissa, joten todistettua on, että IHAN kaikki asut käy oikein puettuna minne lähes minne tahansa. Tai no – korkkarit juoksulenkille voi olla haaste, mutta asujen kohotus onnistuu lähes aina. 

Mä puin näihin kuviin Lindexin alepaidan ja Superdryltä saamani farkkuhaalarit kahdella eri tavalla. Lippisten (joku miehen golf-kisoista saama yksilö) ja Niken lenkkareiden kanssa, ja sitten toisaalta kimallekorvisten ja Swedish Hasbeensin sandaalikorkkareiden kaveriksi. Asun ilme muuttuu jo näin.

Ja jos olisi halunnut toiseen asuun vielä enemmän juhlavuutta, ihana pikkulaukku, tukka hiuspidennyksen kanssa ponnarille ja pinkki huulipuna olisi muuttanut asun ihan juhlakelpoiseksi, vaikka pohjana on ihan tavikset farkkuhaalarit ja trikoopaita. Niin ja ison sporttikellon vaihto vaikka korviksiin mätsäävään rannekoruun olisi myös muuttanut ilmettä kepeämmäksi. 

Mä sovellan tätä mentaliteettiä lastenkin pukeutumisessa, vaikka heidän tapauksessaan joitakin vaatteita ihan oikeasti pitää säästellä hetki, ettei vaate ole juhlien tullen aivan repaleinen ja mudassa. Lasten kanssa mä teen näin:

  • Ostan sellaisen “juhlakengät”, joita voi pitää juhlien jälkeen arkikenkinä. Meillä ei koskaan ole siis mitään lakerikenkiä, vaan lapsille ostetaan siistit, asuun käyvät (esim. kimalle-)tennarit, jotka nostetaan normikäyttöön heti juhlien jälkeen. 
  • Juhlamekkoja saa käyttää kaikkien siihen tarkoitettujen juhlien jälkeen arjessa. Tai jos helma on niin tyllinen, ettei se mahdu toppahaalarin alle tai helma jää pyöräillessä pinnojen väliin, mekko siirretään rooliasulaatikkoon keijuprinsessa-asuksi. 
  • Toisaalta juhlamekon ei tarvitse olla lastenkaan tapauksessa niin kovin juhlava itsessään, vaan moni trikoomekko käy juhlaan, kun päässä on vaikka rusetti ja kaulassa itse pujotellut muovihelmet. Näin mekko sopii taatusi juhlien jälkeen päiväkotiinkin. Esimerkiksi Mellillä ja Gugguulla on lukuisia mekkoja juuri tällaiseen tarkoitukseen.

Kerro mulle paras vinkkisi/hetkesi, jossa olet upgreidannut asusi ihan uudelle tasolle! Onko muita vinkkejä (lasten) arki- ja juhla-asukikkailuun?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

X