kolmistaan

Miksi Tampere on niin ihana?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Olen asunut Tampereella nyt 5,5 vuotta ja rakastun Tampereeseen joka päivä vaan enemmän. Mä ajattelen, ettei sitä, minne elämä kuljettaa, voi nyt ennustaa, mutta tällä tiedolla en tietäisi Suomesta muuta paikkaa, jossa haluaisin asua. 

Jos harkitsen Tampereelle muuttoa, tässä argumentteja, jotka kannattaa painaan mieleen. 

  • Tampereella ja Tampereelle on kaikki tervetulleita. Mä olin aivan äimänä, kun muutin tänne, koska Tampereella ei ole juuri minkäänlaisia klikkejä tai sisäpiirejä. Monenlaiset ihmiset hyväksytään samaan tilaan ja porukkaan, eikä ihmisiä niin leimata ulkonäön ja ammatin mukaan kuten jossakin muualla. 
  • Asuntojen hinnat on varsinkin pk-seutuun verrattuna maltilliset. Ei halvat, mutta keskustassa voi asua omistusasunnossa muutkin kuin miljonäärit.
  • Tamperelaiset suhtautuvat asioihin ihanan intohimoisesti, vaan ei tuomiten. Esimerkiksi jääkiekkojoukkueiden tai siipiravintoloiden paremmuudesta voi käydä tuntitolkulla keskustelua ilman, että paikalta päädytään silti vihamiehinä. Tampereella tehdään positiivisessa mielessä pienistä asioista isoa, ja se taito tekee elämästä kivaa.
  • Tampere on yhtä aikaa lämmin kylä ja virkeä kaupunki. Ihmiset moikkaavat ja tuntevat toisensa, mutta silti meininki ei ole jämähtänyttä. Löytyy tapahtumia ja pöhinää monenikäisille. 
  • Ratikka. 
  • Kaunis luonto, vesi lähellä, kauniita taloja. Vaikka onhan Tampereella paljon myös karmeaa betonia ja 80-luvun arkkitehtuuriakin, on kaupunki minusta monella tapaa kaunis. Vanhat tehdasrakennukset, Finlayson, koski, järvet, Pyynikin metsät ja vanhat talot sykähdyttää. Tampereella historia on erityisellä tavalla läsnä. Kun lukee Tampereesta kertovia historiateoksia, voi edelleen nähdä monetkin kirjojen tapahtumapaikat samalla sijalla, jossa ne ovat olleet sata vuotta sitten. 
  • Torikulttuuri. Tampereella on paljon sellaisia perinteitä, jotka voi hyvin kuvitella olleen hyvin samanlaisia jo 50 vuotta sitten. Yksi niistä on toriaamukaffet.
  • Toinen on saunat. Kaupinoja, Rajaportti, Kuuma, Tahmelan Huvila ja muut vetää kaikenikäistä porukkaa löyly toisensa jälkeen. 
  • Vaikka Tampereella ei ole samanlaisia isoja kaupunginosia kuin Helsingissä, on Tampereella monia tosi mielenkiintoisia – ja toisistaan eroavia – kaupunginosia, joissa jokaisessa on aivan erilainen tunnelmansa ja vahvuutensa. Mä esimerkiksi pidän Pyynikin lisäksi tosi paljon Kalevasta, jonka henki on täysin eri.
  • Kivat naapurisuhteet. Mä olen superiloinen meidän taloyhtiössä ja naapureista (kuva eilisiltä talon 101-vuotisjuhlilta), mutta tiedän, että kaupunki on täynnä samantyyppisiä naapurustoja. Yhteisöllisyys on yksi Tampereen hienoimpia juttuja.

 

Kehu omaa kotipaikkakuntaasi, mainosta häpeilemättä!

 

-Karoliina-

Lue myös

X