Kolmistaan

Perjantain asu: Paskat sukkahousut ja klassikkokenkien päivitetty versio

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asu: mekko, sukkikset, maiharit ja laukku

Merkki: Paitamekko  – Woods, Papu (saatu) // sukkikset, Lindex // maiharit, Dr.Martens // laukku, Marimekko

Hankintapaikka: mekon olen saanut pr-lahjana Papulta // sukkikset olen ostanut Ratinan Lindexistä, maiharit hankin juuri Inch Storesta ja laukun ostin syksyllä Hämeenkadun Marimekosta

Käyttöönottotoimenpiteet: Kengät suihkutin nahkasuojalla ja ostin niihin muotopohjalliset.

Käyttökohde: Kaikkien asun osien kohdalla vastaus on yhteinen – arkeen. Mekko on sellainen jokapaikanhöylä, joka toimii niin sukkisten kuin farkkujenkin kanssa, vyöllä ja ilman vyötä. Mekon leikkaus on kivan yksinkertainen ja väri yksi lemppareistani. // Etsin kauan uusia, mustia syys(talvi)kenkiä ja tilasinkin muutamat huomaten, että halusin palauttaa ne. Sitten keksin, että vanhat kunnon Martensit ei petä. Eikä ne petäkään. Nämä käy miltei kaikkiin asuihin. // Mä olen huomannut, että naisella pitää olla ”kollarihousukäsilaukku”. Edellinen saman tarkoituksen Marimekko-veska on jo ihan rispaantunut, joten tämä tuli tarpeeseen. Näemmä kollarihousuveska toimii myös arkimekon kanssa.

Hankinnan kannattavuus: Jos mä ostan mekkoja, on ne usein romanttisempi kuin kuvien Papu. Olen siis tosi tyytyväinen, että omistan nyt yhden tällaisen ”virallisen” paitismekon, joka toimii tosi hyvin työpukeutumisessa ja silloin, kun haluan, että asu on jollakin tapaa asiallinen (eikä tyttömäinen).// Edelliset mustat maiharini ovat liki 10 vuotta vanhat, ja edelleen käyttökelpoiset, joten povaan näistä paksupohjaisista jatkajista samanmoista luottotuotetta pitkäksi ajaksi. // Sukkikset on paska ostos. Ihan aina, mutta kun ei mekkojen rakastaja ilman niitä pärjää Suomen säissä. Kyselen aina sukkisvinkkejä, mutta yhdetkään niistä ei ole mulle toiminut. Tässä markkinarako arvon sukkahousutehtailijat! Joskus mietin, toimisiko jotkut hiihtarit. Mutta sellaisia ei kai enää myydä? // Laukku on ihan perushyvä veska. Eihän tuo tajuntaa räjäytä, mutta on toimiva, sopivan kokoinen, kohtalaisen hintainen, musta ja kaiken lisäksi löytää päälleni päivä toisensa jälkeen. Näyttääpä noissa kuvissa laukun pohjassa olevan multaa tai hiekkaa, eli todistusaineistoa siitä, että tätä roudataan mukana ihan kaikkialle.

 

-Karoliina-

X