Kolmistaan

Viikonloppu sukuloiden ja sukkuloiden!

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Heippatirallaa sunnuntai-iltaan!

Mä täällä sain juuri pienet tytöt unille. Mies on vielä jääkiekossa ja kohta käperrytään esikoisen kanssa katsomaan TTK:ta.

Meillä on takana harvinaisen tapahtumarikas viikonloppu. Yleensä en tykkää buukata viikonloppuja (tai muitakaan aikoja) täyteen, mutta tämä viikonloppua oli täynnä säpinää. Ja sepä ei haitannut (edes introverttia minua) lainkaan, vaan sosiaaliset kohtaamiset ja vähän erilainen puuha toi valtavasti energiaa uuden viikon aloitukseen.

Perjantaina meille tuli lapsenvahti reilu tunti ennen pienten yöunia, kun mies lähti lätkämatsiin töihin, ja minä suuntasin vuoden ekoihin pikkujouluihin. Tämä oli mun Tampereen naisporukan pikkujouluillallinen, ja vietettiin se legendaarisessa Coussicassa. Ilta meni – kuten aina – kovaäänisessä höpöttelyssä, herkkuruokien äärellä.

Me ollaan tutustuttu tämän naisjengin kanssa mun Hipu-siskon kautta. Hän kutsui vuosia sitten synttärijuhliinsa kourallisen naisia, joista osa ei ollut koskaan edes nähnyt toisiaan. Illan teema oli ”hyvät tyypit”. Kaikkien ihmeeksi hiouduttiin tuona iltana yhteen sillä tavalla, että nykyisin nähdään tasaisesti aina jonkun juhlan merkeissä, mutta ennen kaikkea meidän yhteinen Whats App -ryhmä jauhaa liki päivittäin. Ja voi niitä aiheita! Joskus räkätetään aivan joillekin päättömille ja julkaisukelvottomille läpille, ja joskus tiistaiaamuna jengi yhtäkkiä avautuu elämän kipukohdista niin, että itku tulee silmään. Hauskinta tässä on se, että ilman noita kemuja oltaisiin osan kanssa tuskin koskaan ystävystytty, koska ryhmässä on niin erilaisia naisia.

No. Eipä viikonlopun aktiviteetit loppuneet perjantaihin. Lauantaiaamuna kello soi anivarhaisella, kun pakattiin koko katras autoon, ja suunnattiin kohti pk-seutua. Esikoinen meni serkuilleen yökylään Helsinkiin, ja me muut suunnattiin myöskin serkkulaan, mutta kohteena oli Espoo. Tykkään ihan valtavasti A:n siskosta ja tämän perheestä, mutta nähdään harmittavan harvoin. Nyt olikin hauskaa olla yhdessä kokonainen vuorokausi, kun jäimme yöksi heille. Käytiin viikonlopun aikana syömässä, katsomassa Muumi-esitystä ja ennen kaikkea pienet saivat leikkiä serkkutytön kanssa. Ylläriksi tytöt näkivät myös A:n veljen kuopusta ja mekin ehdimme käydä heittämässä nopeat moikat myös heidän perheensä luona. Olipa kivaa viettää aikaa sukuloiden ja suunniteltiinpa samalla jo ensi keväälle yhteistä reissuakin.

Tänä aamuna hurautettiin kotiin, jotta F ehti treeneihin ajoissa. Mä kävin nopeasti lenkillä, lapset ovat ulkoilleet pariin otteeseen ja kaiken huipuksi kävimme päivällisellä A:n äidin luona. Muuten ollaan vaan oltu, valmisteltu ensi viikkoa ja pesty pyykkiä. Näillä energioilla on kiva jatkaa ensi viikkoon.  Mulla onkin edessä kaksi työpäivää Helsingissä ja  loppuviikosta juhlitaan pikkuisten 3-vuotiskemuja. Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä suolaista juhlissa tarjotaan. Kakut onneksi tajusin tilata ajoissa.

-Karoliina-

 

X