Kolmistaan

Second hand -löytö - Musta talonpoikaiskaappi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mulla oli ennen vanhaa täällä blogissa postaussarja, jonka nimi oli “Viikon kirppislöytö”. Silloin shoppailin todella usein Hankasalmella ollessani Aseman kirpparilla. Pääasiassa ostin astioita ja lastenhuoneeseen tavaroita. 

Vaikka nykyisessä kodissamme on eniten kierrätyshuonekaluja ja -esineitä, kun missään aikaisemmassa kodissani, ja kaiken lisäksi ostan nykyisin ainakin puolet vaatteistani käytettynä,  en ole niistä juuri postaillut. Siksipä ajattelin nyt elvyttää vanhaa postaussarjaa…ainakin tämän postauksen verran, koska olkkarimme musta kaappi herättää usein IG:n puolella kyselyitä. Jotta perinteet säilyy, postaan tästä kaapista “Viikon kirppislöytö -kysymyspohjan” mukaan. 

TUOTE: Musta talonpoikaiskaappi, 1800-luvun lopulta (muistaakseni)

HANKINTAPAIKKA: Gusta Design, Tampere 

HINTA: 795 euroa, kotiinkuljetuksella 

KÄYTTÖKOHDE: Olohuoneen katseenvangitsijaksi, kaiken maailman roinan – tärkeiden papereiden, lahjapapereiden, lehtien, asiakirjojen, ompeluvälineiden ja yleissälän säilytykseen. Tärkeää oli ostopäätöstä tehdessä myös se, että kaappi on sen korkuinen (ts. ei liian korkea), että sen kantta voi pitää koriste-esineiden säilytyspaikkana. Meillä ei ole kodissa juuri paikkoja kynttilöille ja kukille, joten käyttökohteeseen kuului myös se, että tasolle voisi asetella kauniita asioita esille. Huomasinkin, että antiikkiliikkeet ja Tori.fi oli pullollaan ihania täyskorkeita talonpoikaisvaatekaappeja, mutta ei kovinkaan usein näitä matalia versioita. 

KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPIDE: – 

KANNATTAVUUS: Kaappi on ollut meillä keväästä asti. Ensin arastelin kaapin väriä, koska mielikuvissani olin etsinyt puun väristä kaappia, mutta nyt en kyllä osaisi kuvitella tuohon kohtaan mitään muuta. Kaappi on tehnyt sen, minkä halusinkin – nostanut tuon seinustan yhdeksi lempikohteistani meidän kotona. Meillä oli tässä paikalla ennen kauniit Rowicon senkit, mutta minua häiritsi tuossa nurkkauksessa silloin kaksi asiaa – seinämä oli liian valkoinen, eikä tässä huoneessa ollut tarpeeksi uusien ja vanhojen huonekalujen kerrostumaa. Nurkkaus näytti siis yksinkertaisesti liian uudelle ja kliinille. Tiedän, että tämä aarre tulee elämään meidän matkassa pitkään. 

OSTOKSEN HINTA-LAATUSUHDE: 5/5. Liki 800 euroa on toki hirveästi rahaa, mutta tällaisesta käsin tehdystä kultakimpaleesta ymmärrettävä summa. Jotenkin, kun suhteuttaa siihen, että lastulevyläppänät maksaa kaupassa  liki saman verran, en pidä hintaa tässä suhteessa kovana. 

Hei muuten – Kiinnostaako tällaiset kodin ja vaatetuksen second hand -nostot kuinka paljon?

-Karoliina-

X